New York Times: Ο ηγέτης του Ιράν Χαμενεΐ διατάζει άμεση επίθεση στο Ισραήλ

New York Times: Ο ηγέτης του Ιράν Χαμενεΐ διατάζει άμεση επίθεση στο Ισραήλ
(Office of the Iranian Supreme Leader via AP)

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διατάζει άμεση επίθεση στο Ισραήλ γράφουν οι New York Times ως απάντηση στη δολοφονία του Χανίγια.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή γίνεται συνεχώς πιο επικίνδυνη καθώς Ισραήλ και Ιράν πλησιάζουν όλο και πιο πολύ σε πόλεμο μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν λέει ότι το Ιράν αποδίδει ευθύνη στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Χανίγια λόγω της υποστήριξής που δίνουν προς το Ισραήλ και ότι έχει «το δικαίωμα να απαντήσει κατάλληλα ενάντια σε αυτήν την επιθετική ενέργεια κατά της κυριαρχίας του».

Η ιρακινή ένοπλη φατρία Κατάιμπ Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι η δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς στην Τεχεράνη «παραβίασε όλους τους κανόνες εμπλοκής», σε μέσα από τον λογαριασμό της στο Telegram.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ μίλησε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και είπε ότι το Ισραήλ δεν σκοπεύει να κλιμακώσει την κατάσταση, αλλά διατηρεί σε υψηλό επίπεδο συναγερμού και είναι έτοιμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση της Χεζμπολάχ.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αμφισβήτησε ότι η Κάμαλα Χάρις είναι μαύρη

Μάλτα: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας, πρώην υπουργός Οικονομικών – Κατηγορείται για διαφθορά

Διάγγελμα Νετανιάχου: «Όποιος είναι εναντίον μας θα πληρώσει βαρύ τίμημα» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter