Νετανιάχου: Το Ιράν έκανε «μεγάλο λάθος» και θα το πληρώσει

Αντίποινα προανήγγειλε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ απέτυχε.

«Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος απόψε και θα το πληρώσει», είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Το καθεστώς στο Ιράν δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ούτε την αποφασιστικότητα μας να εκδικηθούμε τους εχθρούς μας», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Τόσο η ισραηλινή ηγεσία όσο και το ιρανικό καθεστώς επιδίδονται μετά την επίθεση με τουλάχιστον 180 υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους Φατάχ από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, σε μια ανταλλαγή απειλών που το μόνο που πετυχαίνει είναι να ανεβάζει περαιτέρω την ένταση, υπογραμμίζοντας έτσι την όρεξη των δύο πλευρών για συνέχιση της βίαιης αντιπαράθεσης.

Νωρίτερα, με ανάρτηση του στον επίσημο λογαριασμό του στο X ο Ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολλάχ Αλί Χαμενέι σε «σπασμένα» εβραϊκά, απείλησε από την πλευρά του με ακόμα πιο «ισχυρή και επίπονη απάντηση» στο «Σιωνιστικό καθεστώς» υποστηρίζοντας πως: «Η νίκη που έρχεται από τον Αλλάχ είναι κοντά. Τα πλήγματα από το μέτωπο της εξέγερσης θα γίνουν πιο ισχυρά και πιο επίπονα για το φθαρμένο και σηπόμενο σώμα του Σιωνιστικού καθεστώτος».

Διαβάστε επίσης:

Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου: Εκατοντάδες βαλλιστικοί πύραυλοι από το Ιράν στο Ισραήλ – Αναφορές για εκρήξεις σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ (Live)

Ορατή από την Κύπρο η ιρανική επίθεση με πυραύλους στο Ισραήλ (Videos)

Ελληνικό C-130 θα συμμετέχει στον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο

Ισραήλ: Οι πρώτες εικόνες από τη «βροχή» των βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν (Videos)