Νετανιάχου: Μετακομίζει σε έπαυλη με πυρηνικό καταφύγιο

Σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και η σύζυγός του έχουν μετακομίσει σε πολυτελή έπαυλη με πυρηνικό καταφύγιο, εν μέσω της αυξανόμενης οργής των πολιτών απέναντι στην πολιτική ηγεσία για την ανταπόκριση στην επίθεση της Χαμάς.

Η περιφραγμένη έπαυλη στην Ιερουσαλήμ, που ανήκει στον αμερικανό δισεκατομμυριούχο Σάιμον Φάλικ, διαθέτει υψηλού επιπέδου ασφάλεια. Αναμένεται να προσφερει στον πρωθυπουργό μια διαφυγή από την αυξανόμενη οργή μεταξύ Ισραηλινών πολιτών που είναι θυμωμένοι για το πώς οι μαχητές της Χαμάς μπόρεσαν να παραβιάσουν τα σύνορα του Ισραήλ στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι μένει στο σπίτι του μεγιστάνα. Πριν από δύο χρόνια υπήρχαν ερωτήματα σχετικά με το γιατί το ζευγάρι έμενε εκεί ενώ έχει πληθώρα ακινήτων.

Ο δημοσιογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, Ούρι Μίσγκαβ, μοιράστηκε φωτογραφίες του ακινήτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε: «Το σπίτι του Φάλικ στην Ιερουσαλήμ πλημμύρισε από αστυνομικούς και φρουρούς ασφαλείας. Ο πρωθυπουργός της καταστροφής δεν έχει πάει ακόμα στον χώρο εργασίας του».

Ανέφερε ότι το προσωπικό μεταφέρεται εκεί, με τις προετοιμασίες να υποδηλώνουν ότι μελλοντικές συναντήσεις με παγκόσμιους ηγέτες θα μεταφερθούν επίσης εκεί. Η απόφαση να μετακομίσετε σε μια κατοικία με ένα βαθύ πυρηνικό καταφύγιο δεν είναι συνηθισμένη στο Ισραήλ, ακόμη και μεταξύ των υπερπλούσιων.

Αλλά με την απειλή από το Ιράν, μια χούφτα άνθρωποι από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού έχουν χτίσει ιδιωτικά φρούρια. Ο Βρετανο-Γερμανός μεγιστάνας ακινήτων Ζακ Γκέρτλερ, είναι επίσης γνωστό ότι κατέχει ένα παρόμοιο καταφύγιο, υπογραμμίζοντας τις αυξανόμενες ανησυχίες καθώς η απειλή του Ιράν γίνεται κάτι περισσότερο από ψυχρός πόλεμος.

Τον περασμένο μήνα, λίγο πριν η Χαμάς κηρύξει τον πόλεμο, το ζεύγος Νετανιάχου μετακόμισε στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria στην Ιερουσαλήμ. Τότε, το Γραφείο του Πρωθυπουργού είπε ότι πραγματοποιούνται ανακαινίσεις στο σπίτι στην Ιερουσαλήμ για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων ασφαλείας του.

Πριν από την επίθεση της Χαμάς, εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του πρωθυπουργού και του δεξιού συνασπισμού του για σχέδια μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, ενώ επέτρεπε στους Εβραίους εποίκους να επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές που υποτίθεται ότι θα κατείχαν Παλαιστίνιοι.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Το βίντεο της Χαμάς με τρεις κρατούμενες να επικρίνουν τον Νετανιάχου (Video)