ΟΗΕ: Δεκάδες έφυγαν από την αίθουσα μόλις ο Νετανιάχου ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του (Video)

Πολλές αντιπροσωπίες χωρών μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας όταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέβαινε στο βήμα να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Παρασκευή.

Ο Νετανιάχου εισήλθε στην αίθουσα και πλησίασε στο βήμα για να απευθύνει ομιλία στην 79η σύνοδο της συνέλευσης και η μισή αίθουσα, άδειασε, καθώς πολλές αντιπροσωπίες χωρών μελών έφευγαν η μία μετά την άλλη, καταγγέλλοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει η χώρα του σε Γάζα και Λίβανο, αποτέλεσμα των οποίων είναι χιλιάδες νεκροί.

Μάλιστα, ακούστηκαν αποδοκιμασίες, καθώς ο Νετανιάχου ανέβαινε στο βήμα, μαζί με επευφημίες.

 

Η ομιλία του Μπ. Νετανιάχου έγινε μετά από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο πολέμου στη Γάζα μετά την έναρξη της επίθεση του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ενώ σε εξέλιξη βρίσκοντα στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σύμφωνα με το Associated Press ο Μπ. Νετανιάχου μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη την Παρασκευή δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει την επίθεση στη Χεζμπολάχ μέχρι να πετύχει τους στόχους του.

«Το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να απομακρύνει αυτήν την απειλή και να επιστρέψει τους πολίτες μας στα σπίτια τους με ασφάλεια. Και αυτό ακριβώς κάνουμε… θα συνεχίσουμε να ισοπεδώσουμε τη Χεζμπολάχ μέχρι να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι μας», είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε:

«Απλώς φανταστείτε αν οι τρομοκράτες μετέτρεπαν το Ελ Πάσο και το Σαν Ντιέγκο σε πόλεις-φαντάσματα… Πόσο καιρό θα το ανεχόταν η αμερικανική κυβέρνηση;» και πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ ανέχεται αυτήν την αφόρητη κατάσταση για σχεδόν ένα χρόνο. Λοιπόν, ήρθα εδώ σήμερα για να πω: Φτάνει πια».

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: 865 χρόνια φυλάκιση σε εργολάβο πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε με απολογισμό 96 νεκρούς

Η Ιταλία συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική: Πρόστιμα σε πιλότους που βοηθούν μετανάστες στη θάλασσα

Οι Χούθι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση σε Τελ Αβίβ και Ασκελόν – Αναχαιτίστηκε από το Ισραήλ (Video)