«Νερόβραστη» και με Αρτέτα η Άρσεναλ

Ούτε η άφιξη του Μίκελ Αρτέτα στάθηκε ικανή να αναστήσει την Άρσεναλ. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη μέτρια Μπόρνμουθ, στο ντεμπούτο του Ισπανού προπονητή. Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε στο 63’ το γκολ του Γκόσλινγκ (34’), σε ματς που έγινε υπό συνεχή βροχή.

Στο βασικό σχήμα των «κανονιέρηδων» επέστρεψε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μετά από μία αγωνιστική απουσίας λόγω τιμωρίας, αλλά αντικαταστάθηκε στο 77’ από τον Μουστάφι. Έπαιξαν και οι Λένο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Νταβίντ Λουίζ, Τσάκα, Τορέιρα, Νέλσον (82’ Πεπέ), Σακά, Οζίλ (75’ Ουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

Η Άρσεναλ πέρασε τα Χριστούγεννα στο κάτω «μισό» του βαθμολογικού πίνακα της Premier League για πρώτη φορά από το 1983, αφού έχει μόλις 1 νίκη στα τελευταία 11 παιχνίδια της. Μετά τη σημερινή ισοπαλία, απέχει 8 βαθμούς από την 4η Τσέλσι, με την οποία θα αναμετρηθεί την Κυριακή εντός έδρας.

Οι «μπλε» του Λονδίνου γνώρισαν σήμερα απρόσμενη ήττα από τη Σαουθάμπτον με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». H πρώτη παρουσία του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Έβερτον συνοδεύτηκε από νίκη, 1-0 επί της Μπέρνλι.