Νεποτισμός στην ΕΕ: Η Μέτσολα διόρισε τον κουνιάδο της

Νεποτισμός στην ΕΕ: Η Μέτσολα διόρισε τον κουνιάδο της
Roberta Metsola (AP Photo/Jean-Francois Badias)

Η οικογενειοκρατία δεν είναι φαινόμενο μόνο… υποανάπτυκτων χωρών καθώς η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, δεν ντράπηκε να διορίσει τον κουνιάδο της επικεφαλής του γραφείο της.

Ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής Alex Agius Saliba του Εργατικού Κόμματος, περιέγραψε την κίνηση της Μέτσολα ως «αχαλίνωτο νεποτισμό». Σε ανάρτησή του στο facebook: «Φανταστείτε αν εγώ ή ένας εκπρόσωπος του [Εργατικού Κόμματος] διορίζαμε ένα μέλος της οικογένειάς τους στην υψηλότερη θέση στο γραφείο τους»

Ο κουνιάδος, Μάθιου Ταμπόνε, ξεκίνησε να εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Μέτσολα το 2013 και έπειτα παντρεύτηκε την αδερφή της το 2015, προτού η Μετσόλα γίνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στα τέλη του 2022, ο Ταμπόνε προτάθηκε από την Μέτσολα για τον ρόλο του προσωπάρχη, ωστόσο απέφυγε να τον διορίσει, καθώς εμφανίστηκε το σκάνδαλο Qatargate, που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και όλοι έγιναν πιο προσεκτικοί.

Υπήρξε και ένας άλλος διορισμός από την Μέτσολα που δέχτηκε αυστηρή κριτική. Το φθινόπωρο του 2022, ο Alessandro Chiocchetti προήχθη από προσωπάρχης της σε γενικό γραμματέα του Κοινοβουλίου, μια ισχυρή θέση στην γραφειοκρατία του θεσμού.

Διαβάστε επίσης:

Βενεζουέλα: Εκτεταμένο μπλακ άουτ σε όλη την χώρα- «Σαμποτάζ» λέει η κυβέρνηση Μαδούρο (Video)

Γάζα: Αποσύρει κάποιες στρατιωτικές μονάδες το Ισραήλ από περιοχές της Λωρίδας

Γερμανία: Επίθεση με ροζ μπογιά δέχθηκε η Σάρα Βάγκεκνεχτ σε προεκλογική συγκέντρωση (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter