Νέους «άριστους» μας ετοιμάζουν!

Νέους «άριστους» μας ετοιμάζουν!

Μετά την προετοιμασία της κοινής γνώμης για την οικονομία η οποία θα φτάσει τους επόμενους μήνες στα επίπεδα της δεκαετίας του 1930, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, αντίστοιχα την έναρξη των συνομιλιών με την Τουρκία εφ’ όλης της ύλης, τώρα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μας αποκάλυψε πως θα γεμίσει το Δημόσιο με τα «γαλάζια» παιδιά.

Διαβάστε λοιπόν πως ακολουθώντας τις παλιές καλές παραδόσεις της Δεξιάς, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκε τη λύση για να αποκλείσει όσους δεν θέλει από το Δημόσιο. Αντί για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, για τις οποίες δεν είχε ακουστεί απολύτως καμία ένσταση από τότε που καθιερώθηκε ο «νόμος Πεπονή» το μακρινό 1994, καθιερώνεται πλέον πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός μια φορά τον χρόνο ώστε κάθε θέση στο δημόσιο να καλύπτεται από τον κατάλληλο άνθρωπο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Εδώ ξεκινούν οι απορίες. Ποιος και με ποια εχέγγυα θα διοργανώνει τον διαγωνισμό, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί ότι θα αποτελείται από γραπτές και προφορικές εξετάσεις. Η γραπτή δοκιμασία των υποψηφίων θα διεξάγεται ηλεκτρονικά, στα πρότυπα των πανελληνίων εξετάσεων και θα περιλαμβάνουν τρία μέρη: Γνωστικά πεδία, Δεξιότητες, Προσωπικότητα. Άγνωστο βέβαια τι ακριβώς εννοεί.

Η αρχή της επιχείρησης «γαλάζια παιδιά». Η επίδοση στη γραπτή δοκιμασία θα είναι το βασικό κριτήριο για την κάλυψη κενών θέσεων, καθώς δεν θα δίνεται τόση σημασία στα τυπικά προσόντα. «Δεν μας ενδιαφέρει τόσο η συσσώρευση τίτλων σπουδών και βαθμών από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο, όσο η αξιοποίηση των γνώσεων, των ικανοτήτων και της επαγγελματικής εμπειρίας.

Χωρίς χαρτιά, με εξεταστές αγνώστου ταυτότητας και με προφορικές εξετάσεις που κανείς δεν γνωρίζει πως και από ποιους θα γίνουν οι νέοι «άριστοι» της Νέας Δημοκρατίας περιμένουν ήδη στη σειρά για να αλώσουν «αξιοκρατικά» το ελληνικό Δημόσιο.

Αφού προεκλογικά ανέβασαν τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά στα απόλυτα προσόντα για το Δημόσιο και όχι μόνο, τώρα «ανακάλυψαν» ότι έχουν πολλά δικά τους παιδιά που πρέπει να βολέψουν.

Νέους Διαματάρηδες, Κοντολέοντες και Λούληδες μας ετοιμάζουν οι «σοφοί» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και γι’ αυτό τον λόγο ανακαινίζουν τα γραφεία των τοπικών ανά την Ελλάδα.

Περάστε κόσμε.

Η αξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter