Νεόπτωχοι

Νεόπτωχοι
¸

Ένα νέο κύμα νεόπτωχων προστίθεται καθημερινά στους ήδη με δυσκολία διαβιούντες έλληνες πολίτες.

Οι πρόσφατες κρίσεις από την πανδημία του νέου κορονοϊού έως την απογείωση του κόστους ζωής έχουν προκαλέσει δραματική μείωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών.

Η έρευνα της Circana προκαλεί σοκ καθώς αποδεικνύει ότι οι τιμές στα βασικά προϊόντα καλπάζουν χωρίς έλεγχο.

Με τους καταναλωτές να αναζητούν όλο και περισσότερο προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι δραματικές οι αυξήσεις τον Μάιο. Πρωταθλητές αναδεικνύονται τα γαλακτοκομικά με ανατιμήσεις της τάξης του 14,5% και έπονται απορρυπαντικά 13,7%, είδη σπιτιού 11,9%, είδη ατομικής υγιεινής 10,7%, υλικά μαγειρικής 10,6%, κατεψυγμένα προϊόντα 9,7%, συσκευασμένα προϊόντα 8,7%, συσκευασμένα τρόφιμα 8,3%, σνακ 7,7%, μη αλκοολούχα ποτά 7,4%.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί στις επιμέρους τοποθετήσεις τους αρνούνται να αναφερθούν σε μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας. Ο ανεκδιήγητος Αδωνης Γεωργιάδης ως νέος υπουργός Εργασίας έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι οι τιμές ανέβηκαν στην περίοδο μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων ότι τη διακυβέρνηση της χώρας είχε η υπηρεσιακή κυβέρνηση Σαρμά.

Βέβαια όλοι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ότι η ομάδα «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά» αυξάνεται με διψήφια ποσοστά επί 15 συνεχόμενους μήνες ενώ έχει ανοδική πορεία επί 25 συνεχόμενους μήνες.

Την ίδια ώρα η επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη προσπαθεί να καλύψει τις αστείες αυξήσεις που εξαγγέλθηκαν με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, οι οποίες είναι ουσιαστικά «καθρεφτάκια για ιθαγενείς».

Οι αυξήσεις των 70 ευρώ μεικτά στο βασικό μισθό των δημοσίων υπαλλήλων και το 3% στις συντάξεις είναι αστείες μπροστά στον διψήφιο ανά μήνα πληθωρισμό.

Η απελπισία των ελληνικών νοικοκυριών αποτυπώνεται απόλυτα στο ποσοστό του 68%. Είναι όσοι δήλωσαν ότι πλέον θα κόψουν τις περιττές δαπάνες και πολυτέλειες και θα αγοράζουν μόνο τα βασικά προϊόντα.

Αλλά ακριβώς αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οσο δυνατόν περισσότεροι νεόπτωχοι απόλυτα εξαρτημένοι από διαφόρων λογής pass, που θα αντιδρούν λιγότερο στις πολιτικές που ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter