Νέος γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο 25χρονος συντηρητής έργων Τέχνης , μεταπτυχιακός φοιτητής στην Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων στη Σχολή Μηχανικών του ΠΑΔΑ Πάνος Λαμπρινίδης-Στάχτος.
Μέχρι πρότινος ο Πάνος Λαμπρινίδης-Στάχτος ήτνα υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Μαρτίου στον Πολυχώρο Σπούτνικ, με τη συμμετοχή μελών από ολόκληρη τη χώρα, συζητήθηκαν τα σημαντικά θέματα της πολιτικής συγκυρίας, ενώ έγινε ο σχεδιασμός του επόμενου διαστήματος με έμφαση στην ανανέωση των οργάνων, τη συμμετοχή στις κινηματικές διεργασίες και «την έναρξη του διαλόγου με τις οργανώσεις νεολαίας της Αριστεράς σε εγχώριο, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενόψει των ραγδαίων μεταβολών που συνεχίζουν να πραγματοποιούνται σε πολλαπλά μέτωπα».
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του νέου Προεδρείου της Διαρκούς Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και ανέδειξε τον Πάνο Λαμπρινίδη-Στάχτο ως νέο Γραμματέα του, ο οποίος έχει σημαντική δράση στα πολιτιστικά τεκταινόμενα και διακριτική συνδικαλιστική πορεία.
Το βιογραφικό του που έδωσε στη δημοσιότητα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει τα εξής :
«Ο Πάνος Λαμπρινίδης-Στάχτος, ο νέος γραμματέας του Προεδρείου της Διαρκούς Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που εκλέχθηκε σήμερα είναι ένας νέος άνθρωπος 25 ετών με έντονη κοινωνική δράση και πάθος για την τέχνη και τον πολιτισμό.
Ποιός είναι ο νέος Γραμματέας Πάνος Λαμπρινίδης – Στάχτος
Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Βόλο, ο Πάνος συμμετείχε από τα μαθητικά του χρόνια στους κοινωνικούς αγώνες, αναδεικνύοντας τη συνειδητοποίησή του και τη δέσμευσή του για τη βελτίωση της κοινωνίας.
Ως μαθητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ανέλαβε τον ρόλο του προεδρεύοντα του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, όπου πρωτοστάτησε στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των Μουσικών Σχολείων για την αναβάθμιση και τη βελτίωση της εκπαίδευσης στον τομέα της μουσικής.
Η πορεία του στον τομέα της εκπαίδευσης συνεχίστηκε όταν σπούδασε στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.
Εκεί, ανέπτυξε όχι μόνο τις καλλιτεχνικές του ικανότητες, αλλά και την συνδικαλιστική του δράση, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο ως εκλεγμένο μέλος του φοιτητικού συλλόγου.
Σήμερα, ο Πάνος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της Συντήρησης Έργων Τέχνης, ενώ παράλληλα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων στη Σχολή Μηχανικών του ΠΑΔΑ.
Κατά τη διάρκεια της διετίας 2023-2025, ο Πάνος υπηρέτησε ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες και ενέργειες για την επικοινωνία του πολιτικού έργου και των αξιών του κόμματος.
Παράλληλα, δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική δράση, αλλά συνεχίζει να δραστηριοποιείται και στον εργασιακό του κλάδο, προσπαθώντας να φέρει βελτιώσεις και να υποστηρίξει τους εργαζομένους.
Ο Πάνος Λαμπρινίδης-Στάχτος, με τη συνδυασμένη του δράση στον πολιτισμό και την συνδικαλιστική του πορεία, αναδεικνύει την εικόνα ενός νέου ανθρώπου που εργάζεται για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο μέλλον».