Νέο «χτύπημα» 8 βουλευτών ΝΔ: Ερώτηση σε Γεωργιάδη – Κεραμέως για την επέκταση της απαλλαγής συνταξιούχων από τη φαρμακευτική δαπάνη

Νέο «χτύπημα» 8 βουλευτών ΝΔ: Ερώτηση σε Γεωργιάδη – Κεραμέως για την επέκταση της απαλλαγής συνταξιούχων από τη φαρμακευτική δαπάνη

Μετά την Ερώτηση των «11» στον Κωστή Χατζηδάκη για τους «απροστάτευτους δανειολήπτες» από τα «νύχια» των τραπεζών και των funds, άλλοι οκτώ «γαλάζιοι» βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Αδωνη Γεωργιάδη και Νίκη Κεραμέως αντίστοιχα, δύο μέρες πριν το «street party» στη Ρηγίλλης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ.

Οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γεώργιος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης, οι οποίοι δεν είχαν συνυπογράψει την επίμαχη Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κατέθεσαν Ερώτηση με τίτλο: «Επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη».

Οι οκτώ βουλευτές της πλειοψηφίας, οι οποίοι έχουν σαμαρικό αλλά και καραμανλικό πρόσημο, ρωτούν τους δύο υπουργούς εάν προτίθενται να επεκτείνουν την απαλλαγή από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπεριλαμβάνοντας όσους συνταξιούχους πληρούν τα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ.

Αίσθηση προκαλεί ότι οι οκτώ βουλευτές θέτουν εγείρουν ζήτημα συνταγματικότητας, καθώς σημειώνουν: «Οι νυν συνταξιούχοι που θα είχαν τις προϋποθέσεις να λάβουν το Ε.Κ.Α.Σ., σύμφωνα με τις τελευταίες ισχύουσες προϋποθέσεις του 2019, βρίσκονται σε δυσμενέστερη κατάσταση σε σχέση με τους πρώην δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ., εφόσον δεν απολαμβάνουν τη δυνατότητα απαλλαγής από τη συμμετοχή στα φάρμακα».

Επιπλέον, εξαπολύουν «καρφί» κατά του υπουργού Υγείας για τις αυξήσεις στις τιμές φαρμάκων, τονίζοντας πως «το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αναπροσαρμογή τιμών συνταγογραφούμενων φαρμάκων, εκ των οποίων σε περίπου 850 σκευάσματα ευρείας χρήσης αυξάνεται η λιανική τιμή τους, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις υπέρμετρα», με «το κόστος που θα επιβαρύνει τους πολίτες κρίνεται ως σημαντικό».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Ερώτηση προς τον Αδ. Γεωργιάδη έρχεται λίγες μέρες πριν την επικείμενη «κοινοβουλευτική ενημέρωση» που έχει προγραμματιστεί από τον υπουργό Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειας του Μεγάρου Μαξίμου για σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πηγές της ΝΔ, μετά την κατάθεση της Ερώτησης, υποστήριξαν πως «η Ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής τους αποστολής».

Η Ερώτηση:

Ερώτηση Σε Γεωργιάδη Κεραμέως by Website Documento on Scribd

Διαβάστε επίσης:

«Persona non grata» για το Ισραήλ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ – Του απαγορεύει την είσοδο στη χώρα

Έλληνας νεκρός από την επίθεση ενόπλων στο Τελ Αβίβ – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Κυνικός ο Άδωνης μπροστά σε ανασφάλιστη καρκινοπαθή: Αν ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είχε πεθάνει (Video)

Πυριτιδαποθήκη η Μέση Ανατολή: «Πιθανή η στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν» – Έντονη κινητικότητα στον Λίβανο

Καρυστιανού για Τέμπη: Ολοφάνερη προσπάθεια χειραγώγησης του Ευρωκοινοβουλίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (Video)

Αμαρτωλές συμβάσεις με κονδύλια της ΕΕ που… γλίστρησαν στο χιόνι – Εισαγγελική έρευνα για το «γαλάζιο» πάρτι αναθέσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί Χατζηδάκη στη Βουλή για τις τραπεζικές αυθαιρεσίες

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter