Νέο παραλήρημα Γεωργιάδη: «Ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν αριστερό κίνημα»

Νέο παραλήρημα Γεωργιάδη: «Ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν αριστερό κίνημα»

Ανέβασε τον πήχη για τους λάτρεις του ιστορικού αναθεωρητισμού ο Άδωνης Γεωργιάδης στη Βουλή, καθώς στο νέο αντικομμουνιστικό του κρεσέντο ισχυρίστηκε πως ο εθνικοσοσιαλισμός «είναι αριστερό κίνημα», ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως η απεργία είναι «καπιταλιστικό δικαίωμα».

Κατά την καταληκτική του τοποθέτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το αντεργατικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας λειτούργησε για άλλη μια φορά σαν παραχαράκτης της ιστορικής αλήθειας. «Ήταν κίνημα της Αριστεράς ο εθνικοσοσιαλισμός» ισχυρίστηκε, τονίζοντας πως η απεργία είναι καπιταλιστικό δικαίωμα, καθώς στο σοβιετικό καθεστώς -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα καταπνίγονταν «τσάκα – τσάκα» στο αίμα με καλάσνικοφ.

Αφηγήθηκε δε ότι μέλη του πολιτμπιρό του βιετναμέζικου κόμματος τον επισκέφτηκαν πρόσφατα προκειμένου να «αδελφοποιηθούν» με τη ΝΔ, προσθέτοντας πως οι «κομμουνιστές Βιετναμέζοι» έστρωσαν κόκκινο χαλί στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για να καταδείξει την ιδεολογικοπολιτική ήττα της Αριστεράς.

Σε αυτό το παραλογικό πλαίσιο, εξαπέλυσε καρφί κατά του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως «και Goldman Sachs και κομμουνισμός, δεν γίνεται…».

Ως προς το νομοσχέδιο που θεσπίζει την εξαήμερη εργασία, τις κατά παραγγελία συμβάσεις, 13 ώρες εργασία σε δύο εργοδότες, πριμοδοτώντας την απεργοσπασία μέσω της ποινικοποίησης της απεργιακής παρέμβασης, επανέλαβε με αλαζονεία πως εάν καταργείται η πενθήμερη εργασία και το οκτάωρο, τότε την Πέμπτη που το σχέδιο νόμου εισάγεται στην Ολομέλεια θα πρέπει να «σείεται η Αθήνα» από 1 εκατ. διαδηλωτές.

Στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι συνεχίζει το αντεργατικό μοτίβο της προηγούμενης κυβέρνησης και του προκατόχου του Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε με έπαρση: «Η κυβέρνηση πήρε 41% και ο Κ. Χατζηδάκης βγήκε πρώτος, πάνω από εμένα στον Βόρειο Τομέα».

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να δίνουν μισθούς πάνω από τα όρια της ανταγωνιστικότητάς διότι «θα κλείσουν και θα χρεοκοπήσουν», ενώ συμπλήρωσε πως οι εργαζόμενοι «δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα» από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και τόνισε πως θέλει η θητεία του να εγκαινιάσει μία «εποχή ειλικρίνειας».

Να σημειωθεί ότι το αντεργατικό νομοσχέδιο «πέρασε» από την αρμόδια Επιτροπή μόνο με τις ψήφους της ΝΔ, καθώς όλα τα κόμματα της μειοψηφίας καταψήφισαν πλην του ΠΑΣΟΚ που δήλωσε επιφύλαξη.

Documento Newsletter