Νέο μακελειό στον Λίβανο: Τουλάχιστον 100 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες (Photos-Video)

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 300 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις σε ολόκληρο τον Λίβανο μόνο το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας, με τους νέους βομβαρδισμούς να αυξάνουν την ανησυχία για το ξέσπασμα ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Παιδιά, γυναίκες και τραυματιοφορείς είναι μεταξύ των νεκρών, πρόσθεσε το λιβανέζικο υπουργείο. Αρχικά, είχε κάνει λόγο για 50 νεκρούς.

Ο τηλεοπτικός σταθμός al-Manar μετέδωσε ότι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο προάστια πολλών κωμοπόλεων και χωριών στο νότιο Λίβανο και στην Κοιλάδα Μπεκάα στα ανατολικά.

Το Χεζμπολάχ και το Ισραήλ αντάλλαξαν την Κυριακή 22/9 πυρά βαρέων όπλων, καθώς η λιβανική οργάνωση εκτόξευσε ρουκέτες βαθιά μέσα στο ισραηλινό έδαφος αφού δέχθηκε σφοδρό βομβαρδισμό.

Οι τελευταίες επιθέσεις λαμβάνουν χώρα εν μέσω των σφοδρότερων διασυνοριακών ανταλλαγών πυρών σε σχεδόν ένα χρόνο πολέμου, με το Ισραήλ να στρέφει την εστίασή του στα βόρεια σύνορά του.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι κάλεσε τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου να παραμείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ. Ο ίδιος, πρόσθεσε πως το Ισραήλ άρχισε να πλήττει θέσεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο αφού διαπίστωσε πρόθεση εκ μέρους της Χεζμπολάχ να πλήξει το Ισραήλ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για ενδεχόμενη ισραηλινή χερσαία επιδρομή στο εσωτερικό του Λιβάνου, ο Χαγκάρι δήλωσε: «θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται» για να επιστρέψουν με ασφάλεια οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο βόρειο Ισραήλ.