Νέο κυβερνητικό φάουλ: Ακυρώσεις ραντεβού εμβολιασμών «τριαντάρηδων»

Νέο κυβερνητικό φάουλ: Ακυρώσεις ραντεβού εμβολιασμών «τριαντάρηδων»

Ιδιαίτερη απογοήτευση αισθάνθηκαν το μεσημέρι αρκετοί «τριαντάρηδες» που είχαν σπεύσει από το βράδυ της Δευτέρας μέσα από την επίσημη πλατφόρμα – emvolio.gov.gr – , να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού εμβολιασμού. Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο έλαβαν μήνυμα… για ακύρωση του προγραμματισμένου ραντεβού τους.

Εκ των υστέρων πάντως κύκλοι του υπουργείου Υγείας αναγνώρισαν το λάθος χωρίς ωστόσο να απαντούν στο πως και γιατί έγινε (δείτε πιο κάτω).

Τι ακριβώς συνέβη; 

Συγκεκριμένα, τριαντάρηδες που χρονολογικά είχαν κλείσει τα τριάντα, όχι όμως και ημερολογιακά, είδαν χθες μέσα στην πλατφόρμα να έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού, κάτι που έκαναν. Σημειώνεται πως έως σήμερα το σύστημα έβλεπε τις ηλικίες χρονολογικά, με βάση το έτος γέννησης και όχι την ημέρα και τον μήνα.

Ωστόσο είτε γιατί επρόκειτο για λάθος του συστήματος είτε γιατί υπήρξε μεγάλη ζήτηση, έλαβαν σήμερα το ακυρωτικό μήνυμα.

Όπως και να’χει και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για φάουλ…

Στην με πρώτη οι υπεύθυνοι δεν είχαν φροντίσει να το προγραμματίσουν με βάση την ημερομηνία γέννησης, κάτι που ωστόσο θα απομάκρυνε τον εμβολιασμό από πολίτες λόγω μερικών ημερών ή μερικών μηνών, είτε αποφάσισαν εκ των υστέρων να τους αποκλείσουν επειδή δεν είχαν άλλα ραντεβού ή εμβόλια, κάτι που επίσης είναι παράλογο…

«Συγγνώμη λάθος» λένε κύκλοι του υπουργείου Υγείας

Την «αστοχία» του επιτελικού κράτους προσπάθησε να δικαιολογήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας που παραδέχονται τις ακυρώσεις αλλά τις απαδίδουν σε… παραδρομή.

«Εκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού (30-39). Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας χωρίς να αναφέρουν τους λόγους και τις αιτίες που έγινε κάτι τέτοιο.

Είτε δηλαδή μετά την ακύρωση (για τους δικούς τους λόγους) εκτιμήθηκε πως ο θόρυβος και το μήνυμα ήταν εντελώς λάθος, είτε υπήρξε καθαρά λάθος του διαχειριστικού.

Εμείς δημοσιεύουμε δύο από τις πολλές ειδοποιήσεις έχοντας αφαιρέσει τα προσωπικά στοιχεία:

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter