Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του για τη «σωστή δόμηση βιογραφικού» και την ανεργία των νέων, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση… ωδή στον νεοφιλελευθερισμό.
«Πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά τα οποία πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουνε δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μία σωστή δόμηση βιογραφικού», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ επιστρέφοντας στην επικαιρότητα με μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση.
Η δήλωση Κυρανάκη προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, να τοποθετείται επί του θέματος σε ανάρτησή του, όπως έπραξε και ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, αλλά και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου.
Το κρεσέντο «ωμού» νεοφιλελευθερισμού συνεχίστηκε από τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης, με νέα ανάρτησή του, θέλησε να απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όσους έσπευσαν να τον… κρίνουν, αναλύοντας μάλιστα «μία ακόμη διαφορά αριστεράς και δεξιάς»
Κατά τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη: «Η αριστερά απέδειξε τόσα χρόνια ότι βλέπει τον άνεργο ως ένα ανήμπορο, μίζερο άνθρωπο. Τον θέλει εξαρτημένο από την κρατική ελεημοσύνη και μόνο αυτήν. Αν ο άνεργος βρει δουλειά και γίνει ανεξάρτητος οικονομικά, δεν έχει αξία για την αριστερά γιατί δεν μπορεί να του πουλήσει επιδόματα», ενώ αντίθετα η δεξιά (κατά Κυρανάκη) βλέπει τον άνεργο άνθρωπο: «Ως έναν ικανό υποψήφιο για μια θέση εργασίας. Που αν προσπαθήσει, ψάξει, βελτιώσει δεξιότητες, κινηθεί με δυναμισμό και πίστη στις δυνατότητές του, μπορεί να βρει μια καλή δουλειά, όχι ένα επίδομα».
Μάλλον ο κ. Κυρανάκης αγνοεί ότι οι άνεργοι άνθρωποι προσπαθούν και ψάχνουν καθημερινά να βρουν μια θέση εργασίας, αλλά δεν τα καταφέρνουν, είτε γιατί βλέπουν παντού λουκέτα, αλλά και εάν βρουν τους προσφέρονται μισθοί… πείνας.
Επίσης, φαίνεται ότι αγνοεί το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος των νέων, οι οποίοι μαστίζονται από την ανεργία (37,5% το ποσοστό των ανέργων κάτω των 25 ετών σύμφωνα με τη Eurostat) έχει στην κατοχή του πτυχία και μεταπτυχιακά, αλλά αδυνατεί να βρει δουλειά, τόσο στο πεδίο εξειδίκευσής του, όσο και γενικά στην αγορά εργασίας…
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, η ευθύνη είναι… ατομική, όπως μας δίνει να καταλάβουμε ο κ. Κυρανάκης, και όχι ζήτημα συνολικής πολιτικής η οποία θέτει σε δεύτερη μοίρα τον άνθρωπο…