Νέο «καμπανάκι» των ειδικών – Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ, γεμίζουν οι ΜΕΘ

Νέο «καμπανάκι» των ειδικών – Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ, γεμίζουν οι ΜΕΘ

Στο επίκεντρο βρίσκονται εκ νέου οι αντοχές του ΕΣΥ, λόγω της συνεχόμενης αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού και διασωληνώσεων ασθενών στα νοσοκομεία, φαινόμενο που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αυξηθεί περαιτέρω, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη, προέδρου της ΕΙΝΑΠ για την πληρότητα των κλινών ΜΕΘ covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας, που ανέρχεται στο 68%.

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για την Κρήτη, καθώς η πληρότητα αγγίζει το 80% (79,2%), με τη Θεσσαλονίκη (71%) να ακολουθεί, ενώ στην Αττική το ποσοστό ανέρχεται σε 67%.

«Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει αύξηση των παραμέτρων όλων και πρέπει να το δούμε αυτό», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, τόνισε μιλώντας στην ίδια εκπομπή ότι στη δική του μονάδα η εφημερία ξεκινά σήμερα με γεμάτες και τις 12 κλίνες της. Συνολικά, στο εν λόγω νοσοκομείο είναι γεμάτες οι 18 από τις 20 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ covid-19.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, χαρακτηρίζοντας ως πρωτοφανή την πίεση που δέχεται το νοσοκομείο σε περίοδο καλοκαιριού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter