Νέο επιτελικό «φρένο» στις προβλέψεις για ανάπτυξη το 2021

Νέο επιτελικό «φρένο» στις προβλέψεις για ανάπτυξη το 2021

Αναθεωρήσεις επί… αναθεωρήσεων και μάλιστα προς τα κάτω γίνονται το τελευταίο διάστημα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσον αφορά τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας το 2021.

Οι νέες προβλέψεις του Χρήστου Σταϊκούρα για το ελληνικό ΑΕΠ εντός του 2021 είναι κατά 0,6% μειωμένες σε σχέση με την πιο αισιόδοξη εκτίμηση, την οποία έκανε προ μερικών εβδομάδων, ενώ απέχουν 1,6% σε σχέση με τα όσα κατατέθηκαν στον προϋπολογισμό του έτους.

Εν ολίγοις, ο δείκτης ανάπτυξης 4,8% που αναφερόταν στον προϋπολογισμό έγινε 4,2% από τον Χρήστο Σταϊκούρα και στη συνέχεια η πρόβλεψη υπέστη νέα αναθεώρηση, στο 3,6%. Αυτό το ποσοστό παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών στο υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας, με τα τρέχοντα δεδομένα στην οικονομία να «ψαλιδίζουν» την υπέρμετρη αισιοδοξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Για τις αναθεωρημένες προβλέψεις Σταϊκούρα αλλά και το αντεργατικό κυβερνητικό σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας τοποθετήθηκε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία σε δήλωσή της σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «επιβεβαιώθηκε η αποτυχία της κυβέρνησης», η οποία «επιμένει να αναμασά το ίδιο σχέδιο, που δεν αφορά τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιμένει να αρνείται τη ρύθμιση των χρεών με “κούρεμα”, την ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας, την προστασία των θέσεων και σχέσεων εργασίας. Επιμένει να τιμωρεί την κοινωνική πλειοψηφία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter