Νέο αναδρομικό χαράτσι στο ρεύμα για 150.000 επιχειρήσεις – Για ακόμα ένα «φιάσκο» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέο αναδρομικό χαράτσι στο ρεύμα για 150.000 επιχειρήσεις – Για ακόμα ένα «φιάσκο» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Ποσό της τάξης των 110 εκατομ. ευρώ που είχαν λάβει ως μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων) θα κληθούν να επιστρέψουν επιχειρήσεις και αγρότες το επόμενο διάστημα, αφού φαίνεται πως η κυβέρνηση και πάλι δεν είχε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το θέμα αποκάλυψε επιστολή της ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας) προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει λόγο για νέο φιάσκο.

«Η απάντηση του υπουργείου απέναντι στις συνεχόμενες αστοχίες, της κατά τα άλλα κυβέρνησης των αρίστων, είναι να πληρώσουν οι καταναλωτές τα χρωστούμενα με δόσεις. “Μεγαλοψυχία” εκ μέρους τους να δίνουν την δυνατότητα των δόσεων στους καταναλωτές, μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι τις δικές τους ευθύνες δεν γίνεται να τις μεταθέτουν συνεχώς στις ήδη επιβαρυμένες τσέπες των καταναλωτών» λένε από την Κουμουνδούρου μέσω του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Ζαμπάρα:

Αναλυτικά η δήλωση του Μίλτου Ζαμπάρα:

«Πριν ακόμα τελειώσει το φιάσκο των επιδοτήσεων ρεύματος αποκαλύφθηκε και το επόμενο.

Μετά το φιάσκο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τις επιδοτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ζητάνε πίσω αναδρομικά, με μια ΚΥΑ που εκδόθηκε μόλις ένα 24ώρο μετά τις ευρωεκλογές, χρεώνοντας εκατοντάδες ευρώ πάνω από 2.500 επιχειρήσεις, έρχεται και δεύτερο αναδρομικό χαράτσι.

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ θα αναγκαστούν να πληρώσουν επιχειρήσεις και αγρότες από μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ που είχαν λάβει, χωρίς και πάλι να έχει η κυβέρνηση πάρει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα ποσά αφορούν σε πάνω από 150.000 επιχειρήσεις, αγρότες και βιοτεχνίες οι οποίες πλήρωναν ΕΤΜΕΑΡ 8,78 ευρώ/mwh ενώ θα έπρεπε να πληρώνουν 17 ευρώ/mwh.

Οι μειώσεις αφορούσαν τα έτη 2019-2021 και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλείται τώρα να αναζητήσει τα χρωστούμενα.

Η απάντηση του Υπουργείου απέναντι στις συνεχόμενες αστοχίες, της κατά τα άλλα κυβέρνησης των αρίστων, είναι να πληρώσουν οι καταναλωτές τα χρωστούμενα με δόσεις.

“Μεγαλοψυχία” εκ μέρους τους να δίνουν την δυνατότητα των δόσεων στους καταναλωτές μόνο που δεν καταλαβαίνουν ότι τις δικές τους ευθύνες δεν γίνεται να τις μεταθέτουν συνεχώς στις ήδη επιβαρυμένες τσέπες των καταναλωτών».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαρινάκη για τις επιστροφές των επιδοτήσεων στο ρεύμα: «Έχει το θράσος να διαψεύδει τους ίδιους τους επιχειρηματίες»

Την παραίτηση Χατζηδάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη του Documento για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter