Νεκρός Ρώσος στρατιώτης σύμφωνα με το RT από επίθεση ουκρανικού drone

Νεκρός Ρώσος στρατιώτης σύμφωνα με το RT από επίθεση ουκρανικού drone

Σε τεντωμένο σχοινί  βρίσκονταιοι διπλωματικές επαφές που αφορούν την ουκρανική κρίση, όσο αυξάνει η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Χωρίς κανείς να υποχωρεί από τις θέσεις του, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι όλοι επιθυμούν τον διάλογο, ο διπλωματικός πυρετός μεταφέρεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι το ρωσικό RT μεταδίδει πως από επίθεση ουκρανικού drone στην… «αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, 1 Φεβρουαρίου, ένας Ρώσος στρατιώτης είναι νεκρός.

Επίθεση ουκρανικού drone στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ανέφερε, με tweet του, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, 1 Φεβρουαρίου, το πρακτορείο Russia Today. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένας Ρώσος στρατιώτης είναι νεκρός.

Στη Μόσχα πάντως, βρίσκεται Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος αν και επικεφαλής χώρας-μέλους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, γεγονός που χαρακτηρίστηκε από τους αντιπάλους του ως «προδοσία».

Από πλευράς του τονίστηκε στη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι κανείς Ευρωπαίος ηγέτης δεν επιθυμεί τον πόλεμο.

Από πλευράς Πούτιν, υπήρξε επίθεση στην Δύση και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, κατηγορώντας τες ότι αγνόησαν τις απαιτήσεις ασφαλείας που είναι κρίσιμες για τη Ρωσία, όπως η επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και άλλες πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, αλλά και η απόσυρση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων από την ανατολική Ευρώπη. Ξεκαθάρισε ότι η Μόσχα δεν θα υποχωρήσει από τις θέσεις της, σημειώνοντας ότι με την άρνηση των δυτικών να αποδεχθούν τα αιτήματά της Ρωσίας, παραβιάζουν τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά την κυριαρχία και την ασφάλεια όλων των χωρών.
Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε, η λύση μπορεί να βρεθεί μέσω του διαλόγου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter