Νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς στον Λίβανο μετά από ισραηλινή επίθεση

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της στον Λίβανο σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ο στρατός του Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ.

«Ο Φάταχ Σαρίφ Αμπού αλ Αμίν, επικεφαλής της Χαμάς στον Λίβανο και μέλος της διοίκησης του κινήματος στο εξωτερικό», σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του, τον γιο και την κόρη του σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον του σπιτιού του στον καταυλισμό αλ Μπας κοντά στην Τύρο στον νότιο Λίβανο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 30/9, σύμφωνα με το επίσημο λιβανέζικο πρακτορείο ANI.

Νωρίτερα το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP), ανακοίνωσε τον θάνατο τριών μελών του σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό, το πρώτο που είχε στόχο την καρδιά της λιβανέζικης πρωτεύουσας μετά την 7η Οκτωβρίου 2023 και την έναρξη του πολέμου. Το κίνημα αυτό στηρίζει τη Χεζμπολάχ στις επιχειρήσεις που διεξάγει στο βόρειο Ισραήλ σε ένδειξη «υποστήριξης» προς τη Χαμάς.

Ενώ το Ισραήλ είπε ότι επιτέθηκε σε δεκάδες στόχους της Χεζμπολάχ, Λιβανέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν σπίτια και κτίρια στο νότιο Λίβανο, στην κοιλάδα Μπεκάα, στην επαρχία Μπααλμπέκ-Χερμέλ και στα νότια προάστια της Βηρυτού. Λιβανέζοι πολιτικοί περιέγραψαν τις επιθέσεις ως «σφαγή».

Διαβάστε επίσης

Μέση Ανατολή: Η κυβέρνηση Μπάιντεν συντονίζεται με το Ισραήλ για το ενδεχόμενο επίθεσης από το Ιράν

Μπόρις Τζόνσον: Επιστρέφει στο προσκήνιο με τα… απομνημονεύματά του και προκαλεί

Λίβανος: Κύμα προσφύγων μετά την ισραηλινή επίθεση – Πάνω από 100.000 διέφυγαν στη Συρία

Αυστρία: Οι ακροδεξιοί του FPÖ με ρίζες στα SS πρώτοι στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία

Γαλλία: Σε δίκη η Μαρίν Λεπέν για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Η Βρετανία κλείνει και τον τελευταίο σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δίνει μισό δισ. δολάρια στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊβάν προκαλώντας την Κίνα