Νέες εκλογές για τον δήμο Χειμάρρας στις 4 Αυγούστου μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Νέες εκλογές για τον δήμο Χειμάρρας στις 4 Αυγούστου μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Στις 4 Αυγούστου θα διεξαχθούν εκλογές για το Δήμο Χειμάρρας, αφού ο Φρέντη Μπελέρης καθαιρέθηκε σήμερα (5/7) με απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής στα Τίρανα.

ΥΠΕΞ: Καινοφανής πρακτική η καθαίρεση Μπελέρη

Ανακοίνωση για την καθαίρεση του Φρέντι Μπελέρη από τη θέση του δημάρχου Χειμάρρας, με απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι πρόκειται για «καινοφανή πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου»

Το ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι οι αλβανικές αρχές πρέπει «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς καν να έχει πριν ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας συνιστά καινοφανη πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

Η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και τη δυσανάλογη ποινή που επιβλήθηκε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ενα έτος απο μη νομιμοποιημένα πρόσωπα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο».

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Οι φιλο-ισραηλινές θέσεις των Εργατικών τους «στοίχισαν» τέσσερις έδρες – Ποιοι υποψήφιοι υπέρ των Παλαιστινίων εκλέχθηκαν

Ισπανία: Η εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της άρνησης του Ανώτατου Δικαστηρίου να αμνηστεύσει τον Κάρλες Πουτζντεμόν

Κύπρος: Οργή Χριστοφίδη για κουκούλωμα του σκανδάλου διαβατηρίων – «Καταγγέλλω τον Αναστασιάδη και μου απαντούν ότι δεν είναι υπό διερεύνηση!»

Ρωσία: Η Παγκόσμια Τράπεζα την αναβάθμισε σε χώρα υψηλού εισοδήματος

Η επόμενη ημέρα για τη Βρετανία μετά τους Τόρις και τους… Νέους Εργατικούς

Politico: Τι θα συμβεί εάν ενωθούν Λεπέν και Μελόνι;

Ρωσία: Στη Μόσχα ο Όρμπαν – Αντιδράσεις χωρίς τέλος από την ΕΕ για την επίσκεψη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter