Νέα Υόρκη: Μετεωρίτης πέρασε πάνω από το άγαλμα της Ελευθερίας – Εκρήξεις και δονήσεις ανέφεραν πολίτες

Νέα Υόρκη: Μετεωρίτης πέρασε πάνω από το άγαλμα της Ελευθερίας – Εκρήξεις και δονήσεις ανέφεραν πολίτες

Μυστήριο αποτελεί ο δυνατός κρότος που ακούστηκε σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ την Τρίτη 16/7, γεγονός που πυροδότησε σενάρια συνωμοσίας.

Η NASA υπολογίζει ότι ένας μετεωρίτης πέρασε κοντά από το Άγαλμα της Ελευθερίας και διαλύθηκε πάνω από το Μανχάταν.

Ειδικότερα, με βάση τις αναφορές που κατατέθηκαν στον ιστότοπο της Αμερικανικής Εταιρείας Μετεώρων, η πύρινη σφαίρα έπεσε με ταχύτητα περίπου 54.000 χιλιόμετρα την ώρα, πέρασε πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και διαλύθηκε 46 χιλιόμετρα πάνω από το κέντρο του Μανχάταν.

Η πτώση της ουράνιας πύρινης σφαίρας έγινε αισθητή σε περιοχές του Νιου Τζέρσεϊ, του Κονέκτικατ και της Νέας Υόρκης, με τους πολίτες να ακούν μια δυνατή έκρηξη και δονήσεις.

Ο διαστημικός βράχος πέρασε από την ατμόσφαιρα πάνω από την πόλη γύρω στις 11:15 π.μ., την ίδια ώρα που οι Νεοϋορκέζοι ανέφεραν ότι είδαν μια λάμψη φωτιάς να διατρέχει τον ουρανό και ένιωσαν το έδαφος να τρέμει ελαφρά κάτω από τα πόδια τους.

Συνολικά 20 άνθρωποι από τις τρεις πολιτείες ανέφεραν πως είδαν τον μετεωρίτη να απλώνεται στον ουρανό ενώ ένας δήλωσε ότι έφερε πράσινο, κίτρινο και λευκό χρώμα.

Το Meteor Watch της NASA εκτιμά ότι η «πύρινη σφαίρα» εντοπίστηκε για πρώτη φορά περίπου 64 χιλιόμετρα πάνω από τον Άνω Κόλπο του λιμανιού της Νέας Υόρκης – όπου βρίσκεται το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Κινούμενος με ταχύτητα 34.000 μιλίων την ώρα, «ο μετεωρίτης κατέβηκε κατακόρυφα με απότομη γωνία μόλις 18 μοιρών, περνώντας πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας πριν διαλυθεί 29 μίλια πάνω από το κέντρο του Μανχάταν», έγραψε η NASA σε ανάρτησή της στο Facebook.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ο Τραμπ σκέφτεται να κάνει υπουργό Οικονομικών τον επικεφαλής της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ είδε το έγκλημα στο Κίεβο – Αφορμή κλιμάκωσης η παράλογη επίθεση στο παιδιατρικό νοσοκομείο

Προκλητικό σχόλιο του Κάιλ Γκας σε συναυλία: «Μην αστοχήσετε στον Τραμπ την επόμενη φορά» (Video)

Το ΔΝΤ αναθεώρησε από 4,6% στο 5% την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας

Φρίκη δίχως τέλος στη Γάζα: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ – Δεκάδες νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter