Νέα Υόρκη: Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη προσκεκλημένη της Εμινέ Ερντογάν σε επίδειξη μόδας νυφικών και προίκας

Μπορεί η Τουρκία να διεκδικεί το μισό Αιγαίο, μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να κυκλώνει την Ελλάδα με «φιλίες» και διπλωματικές κινήσεις αλλά η Νέα Υόρκη έζησε στιγμές πολιτισμικής ανάτασης και γαμήλιας διπλωματίας.

Όπως μαθαίνουμε από δημοσιογράφους αλλά και από το «Χ» της συζύγου του Τούρκου Προέδρου, Εμινέ Ερντογάν, η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στο «σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη από τη σύζυγο του Τούρκου Προέδρου με θέμα τα παραδοσιακά νυφικά και την προίκα.

 

Όπως μαθαίνουμε, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι πρώτες κυρίες της Νιγηρίας, του Μαυρικίου, της Βοσνίας, των νησιών Φίτζι, της Γουατεμάλα αλλά και της Αλβανίας.

Μπορεί για μερικούς η προίκα και τα έθιμα να είναι πεπερασμένα και να αποτελούν μέρος μιας παράδοσης και μουσιακά εκθέματα, αλλά οι προσκεκλημένες απόλαυσαν δημιουργίες και μοναδική Τέχνη.

«Θησαυροί της Νύφης: Στη Νέα Υόρκη, μοιραστήκαμε ιστορίες αιώνων και την πολιτιστική μας κληρονομιά που είναι υφασμένη σε κλωστές» γράφει στο «Χ» η Εμινέ Ερντογάν και συμπληρώνει:

«Κάθε προίκα είναι μια στοργική εμπιστοσύνη από την καρδιά μιας μητέρας προς την κόρη της.

Κάθε μοτίβο δεν είναι απλώς ένα στολίδι- αντιπροσωπεύει το πνεύμα της αρχαίας Ανατολίας, τη λεπτότητα, την υπομονή και τη δύναμη ενός πολιτισμού χιλιάδων ετών.

Από το 1945, τα Ινστιτούτα Ωρίμανσής μας εργάζονται για να διατηρήσουν ζωντανή αυτή την κληρονομιά με όλη την αφέλεια και την κομψότητά της.

Το έργο «Το θαύμα της τουρκικής βελόνας» αναζωογονεί τον θησαυρό μας στα μπαούλα.

Πιστεύω ότι αυτά τα μοναδικά αντικείμενα και τα ινστιτούτα μας θα καταστήσουν το καλλιτεχνικό πρόσωπο της χώρας μας παγκόσμιο εμπορικό σήμα σε όλο τον κόσμο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις συζύγους των αρχηγών κρατών, τους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών, τους υπουργούς και όλους τους καλεσμένους μας».

Όπως φαίνεται διαχυτική η κυρία Γρκαμπόφσκι-Μητσοτάκη σε μια ατμόσφαιρα φιλική και διπλωματική.

Αρκεί να μην ξεχνούν πως λίγο πιο πέρα υπάρχει ένας διπλωματικός –και όχι μόνον- «πόλεμος», με την Τουρκία όλο να διεκδικεί και συχνά να σημειώνει επιτυχίες απέναντι σε μια υποχωρητικότητα.

 

Διαβάστε επίσης:

«Ο Πούτιν πιθανότατα θα ελέγχει μέρος της Ουκρανίας όταν τελειώσει ο πόλεμος», λέει ο Τσέχος πρόεδρος Πετρ Πάβελ

Τραμπ για Ζελένσκι: «Κάθε φορά που έρχεται στις ΗΠΑ, φεύγει με 60 δισ. δολάρια»

Νέα προειδοποίηση από Ρωσία: Σοβαρά αντίποινα αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

ΟΗΕ: Ο Τουρκ καλεί σε αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης στον Λίβανο – 553 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές

Η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο αποκαλύπτει τις δυνατότητες παραβίασης τηλεπικοινωνιών και θυμίζει… Predator

El Pais: «Το Ισραήλ επεκτείνει τον πόλεμο με τη μεγαλύτερη επίθεση εναντίον του Λιβάνου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter