Νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου

Με NAVTEX που εξέδωσε την Τετάρτη η Τουρκία δεσμεύει για επιστημονικές έρευνες μια μεγάλη περιοχή νότια, δυτικά και νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, περιοχή για την οποία την ευθύνη έκδοσης NAVTEX έχει η Ελλάδα.

Η εν λόγω NAVTEX αναφέρεται στη διενέργεια επιστημονικών ερευνών από το τουρκικό σκάφος «Akdeniz Apastirma-1» μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, σε τμήματα που εμπίπτουν στο ελληνικό FIR, για το διάστημα 18 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου.

Την Τετάρτη 17/7 ο Σταθμός του Ηράκλειου εξέδωσε NAVTEX για έρευνες σχετικές με την τοποθέτηση υποβρυχίου καλωδίου από το πλοίο IEVOLI RELUME στο Καρπάθιο και στο Στενό της Κάσου για το διάστημα 17-29 Ιουλίου.

Την επομένη, οι Τουρκικές Αρχές μέσω του σταθμού της Αττάλειας εξέδωσαν δική τους NAVTEX με την οποία δηλώνουν ότι μέρος των ερευνών αφορά περιοχή τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Σπεύδουν μάλιστα να παραπέμψουν στην επιστολή που είχε αποστείλει η Τουρκία στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020 με την οποία μονομερώς και αυθαίρετα δήλωνε τα εξωτερικά όρια της ΑΟΖ της.

Τόσο οι κινήσεις του Akdeniz Apastirma-1 όσο και άλλων τουρκικών πολεμικών πλοίων που πρόκειται να πλεύσουν προς την Κύπρο παρακολουθούνται από την Ελλάδα.

Δείτε επίσης: 

Πελόζι και Σούμερ δείχνουν την «έξοδο» στον Μπάιντεν: «Δεν μπορείς να νικήσεις τον Τραμπ»

Καψόνι διαρκείας σε δύο στελέχη της πυροσβεστικής – Ψιλά γράμματα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η υγεία και τα προσωπικά δεδομένα

Καιρός: «Κολλημένος» ο υδράργυρος πάνω από τους 40°C – Πότε υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες

Παλεύουν με τις φλόγες και τις ελλείψεις – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ο Δένδιας υπονομεύει τις συνομιλίες Μητσοτάκη – Ερντογάν»

Προκλητικό σχόλιο του Κάιλ Γκας σε συναυλία: «Μην αστοχήσετε στον Τραμπ την επόμενη φορά» (Video)

Μέτρα – «ασπιρίνες» από τον Μητσοτάκη για την ενεργειακή ακρίβεια ενώ οι τιμές καλπάζουν

 

 

Ετικέτες