Έκθετη είναι η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου για την απόφασή της ούτε λίγο ούτε πολύ να φωτογραφήσει ουσιαστικά τη δομή στην οποία βρίσκεται η 14χρονη από τη Νέα Σμύρνη η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.
Ειδικότερα, η κ Μιχαηλίδου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη 14χρονη και τα υπόλοιπα παιδιά, καθώς δήλωσε ότι «όλα προέρχονται από κακοποιητικό περιβάλλον».
Σημειώνεται πως Μιχαηλίδου πριν δύο μήνες είχε στοχοποιήσει και την 12χρονη από τον Κολωνό, ενώ είχε προκαλέσει και την παρέμβαση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας του 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη ένα χρόνο πριν.
Υπενθυμίζεται πως για τη φρικιαστική υπόθεση της Νέας Σμύρνης συνελήφθησαν την Τρίτη 3 άτομα ηλικίας 24, 25 και 29 ετών οι οποίοι και βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατα αδικήματα μετά τη ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε.
Θεανώ Φωτίου: Η στοχοποίηση δομής και παιδιών συνιστά δευτερογενή κακοποίηση
Όπως σχολίασε η αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεανώ Φωτίου, «η αρμόδια υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου, χωρίς να διευκρινίζει αν και πότε είχε λάβει γνώση της κατάστασης, έσπευσε να αποσείσει τις ευθύνες της. Επανέλαβε τα λάθη που διέπραξε στην περίπτωση της 12χρονης του Κολωνού, δημοσιοποιώντας τα στοιχεία της δομής και εμφανιζόμενη με φόντο την εικόνα των κτιριακών της εγκαταστάσεων. Δήλωσε αναληθώς ότι όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά έχουν υποστεί κακοποίησηαπό το οικογενειακό τους περιβάλλον, υπονοώντας ότι το γεγονός αυτό προκαθορίζει ένα δυσοίωνο αντίστοιχο μέλλον. Η στοχοποίηση δομής και παιδιών στο σχολικό και κοινωνικό τους περιβάλλον συνιστά αναμφίβολα δευτερογενή κακοποίηση».
«Ευτυχώς αυτή τη φορά το παιδί θα καταθέσει στο Σπίτι του Παιδιού και όχι στην ΓΑΔΑ, σε εξειδικευμένους επιστήμονες και σε κατάλληλο, προστατευμένο περιβάλλον. Τα Σπίτια του Παιδιού ήταν μία μεγάλη θεσμική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, έξι χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου λειτουργούν μόνο δύο Σπίτια του Παιδιού, που καλύπτουν την Αθήνα και τον Πειραιά», συμπλήρωσε η κ. Φωτίου κα κατέληξε επισημαίνοντας:
«Αυτή η υπόθεση αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την μεγάλη παθογένεια της παιδικής προστασίας: Αντί να παρεμβαίνει προληπτικά, μέσω δράσεων στην κοινότητα, στην οικογένεια, στο σχολείο, στους χώρους άθλησης, όπου ζουν και δραστηριοποιούνται παιδιά, έρχεται εκ των υστέρων να επιχειρεί να αντιμετωπίσει προβλήματα που μοιραία ανακύπτουν όταν υστερεί ο τομέας της πρόληψης. Η αυξανόμενη συχνότητα με την οποία τέτοια αποτρόπαια περιστατικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν πρέπει να οδηγήσει την κοινωνία να τα θεωρήσει ως μια νέα κανονικότητα. Χρειάζεται εγρήγορση και δέσμευση ότι δεν θα συνηθίσουμε αυτήν την τερατώδη πραγματικότητα».
Διαβάστε επίσης: