Νέα Πεντέλη: Κλείνει ξαφνικά ο παιδικός σταθμός – «Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου»

Νέα Πεντέλη: Κλείνει ξαφνικά ο παιδικός σταθμός – «Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου»
Φωτογραφία αρχείου / Eurokinissi

Θορυβημένοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Πεντέλης μετά την ξαφνική απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει τον παιδικό σταθμό Νέας Πεντέλης, στη μέση της σχολικής χρονιάς επικαλούμενη θέματα στατικότητας του κτιρίου. Τα παιδιά που φοιτούν εκεί πρόκειται να μεταφερθούν προσωρινά στον Παιδικό Σταθμό της οδού Σερίφου στα Μελίσσια, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της περιοχής.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής και γονείς στις 26 Μαρτίου έγινε γνωστό από την Δημοτική Αρχή ότι κλείνει ο Παιδικός Σταθμός Νέας Πεντέλης και μέχρι το καλοκαίρι πρόκειται να κλείσει και ο βρεφονηπιακός της Πεντέλης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, ήταν γνωστές οι προϋποθέσεις λειτουργίας του ΠΔ 99/2017 με την εγκύκλιο 34200/2017 και η προθεσμία συμμόρφωσης για όλους τους Παιδικούς Σταθμούς της χώρας μέχρι 31/3/2024, με τις οποίες φαίνεται πως ο δήμος δεν συμμορφώθηκε αλλά ούτε και αναζήτησε λύση ώστε να μην ταλαιπωρούνται παιδιά και γονείς στη μέση της σχολικής χρονιάς.

Γονείς, κάτοικοι της περιοχής αλλά και η Ένωση Συλλόγων Πεντέλης, ζητάνε από την δήμαρχο, κ. Κοσμοπούλου να ενσκύψει στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να βρει τρόπο ώστε ο σταθμός να παραμείνει ανοικτός τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Η δήμαρχος, κ. Κοσμοπούλου είχε αναφέρει πως «η καταληκτική ημερομηνία που έχει δοθεί από το Υπουργείο για την ανανέωση των αδειών των Παιδικών Σταθμών είναι η 31η Μαρτίου. Η άδεια του Παιδικού Σταθμού της Νέας Πεντέλης δεν μπορεί να ανανεωθεί καθώς υπάρχουν σοβαρά θέματα στατικότητας» ενώ ενημέρωσε πως «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε, όσα προβλήματα και εάν μπορούσαν να δημιουργηθούν με αφήνουν παγερά αδιάφορά μπροστά στο θέμα της προστασίας των παιδιών μας. Είμαι εδώ για να λύνω τα προβλήματα. Πάνω απ΄όλα η ασφάλεια και η προστασία των παιδιών».

Ωστόσο, η στάση της δημοτικής αρχής έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, η οποία ζητά την καλύτερη δυνατή λυση για τα παιδιά που θα ταλαιπωρηθούν αλλάζοντας σχολικό περιβάλλον στην μέση της χρονιάς.

Ο προέδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Πεντέλης, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος εξηγεί και ξεκαθαρίζει την πλευρά του συλλόγου:

«Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου!

Μέσα σε λίγους μήνες η νέα δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, κλείνει 3 σχολεία: 2 παιδικούς σταθμούς και 1 νηπιαγωγείο! Τον Παιδικό Σταθμό της Νέας Πεντέλης άμεσα, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Πεντέλης τον Ιούλιο και το 5ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων τον Ιούνιο!

Ειδικά τον Παιδικό Σταθμό της Νέας Πεντέλης, τον κλείνει μέσα στη μέση της σχολικής χρονιάς, χωρίς καμία ενημέρωση, καμία προετοιμασία και κυρίως χωρίς καμία πραγματικά επιτακτική ανάγκη ή ανωτέρα βία.

Στις επίμονες ερωτήσεις και διαμαρτυρίες γονέων και κατοίκων, απαντάει επικαλούμενη έναν αόριστο κίνδυνο στατικότητας του κτιρίου (σε περίπτωση σεισμού όπως η ίδια είπε), που δεν προκύπτει από πουθενά. Δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο, έγγραφο, έκθεση αυτοψίας κλπ. που να λέει κάτι τέτοιο, ενώ αντίθετα, και παλιότερα αλλά και τώρα, υπάρχουν βεβαιώσεις στατικής επάρκειας από πολιτικούς μηχανικούς.

Η 7ετής διορία που έληξε 31/3/2024 για προσαρμογή όλων των παιδικών σταθμών της χώρας στις προϋποθέσεις λειτουργίας του ΠΔ 99/2017, δεν δικαιολογεί τέτοια βιασύνη και πανικό. Η μόνη ατέλεια του συγκεκριμένου χώρου είναι ότι πλεόν βρίσκεται (όχι όταν κτίστηκε) σε παραρρεμάτια ζώνη και οι χρήσεις γης είναι πιο περιορισμένες. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν καθιστά το κτίριο επικίνδυνο! ‘Αλλωστε τα μισά κτίρια στο Δήμο Πεντέλης βρίσκονται σε παραρρεμάτιες ζώνες

Η Δήμαρχος εσκεμμένα φοβίζει τους γονείς (29/3/2024 ενημέρωση γονέων στο προαύλιο του παιδικού σταθμού), απαξιώνει τους εκπροσώπους τους (1/4/2024 εκδίωξη ΔΣ Ένωσης Γονέων από τη 2η συνάντηση με γονείς στο δημαρχείο), παραπλανεί λέγοντας ότι θα το ξανασκεφτεί αν έχει μια νέα βεβαίωση στατικής επάρκειας (3/4/2024 σε συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Γονέων), ενώ αμέσως μετά αυτοδιαψεύδεται και διατάσσει την άμεση μετακόμιση – συστέγαση στα Μελίσσια και τελικά εμμένει στην αυταρχική και ανεξήγητη απόφαση της μάλλον για λόγους εγωισμού και σίγουρα όχι ουσίας.

Δυστυχώς σε όλη την χώρα, η εμπειρία δείχνει ότι όταν κλείνει ένας χώρος για παιδιά (πάρκο, σχολείο, παιδικός σταθμός κλπ), ΔΕΝ ξανανοίγει. Σε λίγες εβδομάδες, στον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης με 3 Δημοτικές Κοινότητες (πρώην Δήμους), δεν θα υπάρχει παιδικός σταθμός στις 2 από τις 3!

Όταν μόλις πριν 4-5 μέρες ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση για το Νο 1 πρόβλημα της χώρας μας απάντησε: το Δημογραφικό!! Περιμένουμε από την πρώτη δημότη της πόλης μας, την Δήμαρχο, να μπαίνει μπροστά, να παίρνει πρωτοβουλίες και ευθύνες και όχι να κρύβεται πίσω από αυτές κουνώνοντας μας και το δάχτυλο».

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στη Χίο: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων – Πληροφορίες για νεκρούς

Μαρκόπουλο: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό τροχαίο – Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης (Video)

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Μπέος

Βόλος: Μασκοφόρος τραμπούκος του Μπέου τραυμάτισε δημοτικό σύμβουλο

Άγιοι Ανάργυροι: Θρίλερ με τη μεταγωγή του γυναικοκτόνου στον Κορυδαλλό – Γιατί δεν έγινε δεκτός (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος η ανατροπή – Ο Κασσελάκης θέτει τον πήχη πάνω από το 17%

Καιρός: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες – Πού θα δείξει 27 βαθμούς το θερμόμετρο

Στο «σκαμνί» για κακούργημα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter