Νέα… παρουσίαση της κατάστασης μέσα από τα μάτια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Νέα… παρουσίαση της κατάστασης μέσα από τα μάτια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να «ξεδιπλώσει» την επικοινωνιακή τακτική του «όλα καλώς καμωμένα» παρουσιάζοντας μία εικόνα εκ διαμέτρου αντίθετη με όσα ισχύουν στην πραγματικότητα.

Η νέα προσπάθεια επικοινωνιακής επικάλυψης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο έγινε από τον επικεφαλής της κυβέρνησης που έχει «ποντάρει» όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία εντυπώσεων μέσω του «φαίνεσθαι»…

Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά σε εκδήλωση για την υψηλή στρατηγική υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να παρουσιάσει την εικόνα μιας χώρας που… δεν είναι η πραγματική και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική εκατομμυρίων πολιτών.

Πώς αλλιώς μπορεί να σχολιαστεί η επισήμανση του πρωθυπουργού για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας, γεγονός που προέκυψε «ως αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίον διαχειριστήκαμε την πανδημία, αλλάζοντας την εικόνα την οποία έχουν άλλοι για την Ελλάδα».

Μάλλον για τον πρωθυπουργό, το βεβιασμένο και ρισκαδόρικο άνοιγμα των συνόρων το περασμένο καλοκαίρι χωρίς τη διενέργεια τεστ, η αδιαφορία στις κραυγές αγωνίας του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ για ενίσχυση και οι αποφάσεις που λαμβάνονται με στόχο τη θέσπιση μέτρων «ακορντεόν» ώστε η χώρα να γίνει… διακόπτης, αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας και ενίσχυσης της αξιοπιστίας στα μάτια των «κριτών» από το εξωτερικό.

Ο πρωθυπουργός κινήθηκε στο… ίδιο μήκος κύματος τοποθετούμενος για την οικονομία και τις προοπτικές που ανοίγονται μετά την πανδημία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για είσοδο της Ελλάδας σε τροχιά γρήγορης ανάπτυξης μετά την πανδημία, κάνοντας εκ νέου αναφορά στη γενιά του brain drain.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι μετά την πανδημία η ελληνική οικονομία θα μπει σε μία τροχιά γρήγορης ανάπτυξης.
Ξένες εταιρείες έρχονται και επενδύουν στη χώρα και αναζητούν πολύ
συχνά ανθρώπινο δυναμικό με τα χαρακτηριστικά που έχουν συμπολίτες μας
οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα και απαρτίζουν αυτό το οποίο αποκαλούμε, τη
διασπορά ή τουλάχιστον τη νέα διασπορά, αυτό το οποίο περιγράφουμε ως
το φαινόμενο του brain drain»,
σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Η οπτική του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει τη «γρήγορη ανάπτυξη», ωστόσο η στυγνή πραγματικότητα των αριθμών φαίνεται αρκετή για να βάλει… φρένο στα όνειρα του πρωθυπουργού, καθώς η Κομισιόν προβλέπει ύφεση 10% για την Ελλάδα η οποία θα λάβει τη διόλου τιμητική προτελευταία θέση στον αντίστοιχο κατάλογο της Ευρωζώνης.

Την ίδια ώρα οι συνέπειες της κυβερνητικής κακοδιαχείρισης θα έχουν, δυστυχώς, αφήσει τα σημάδια τους σε ένα μεγάλο μέρος της παραγωγικής δύναμης της , όπως για παράδειγμα στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην εστίαση και το λιανεμπόριο, οι οποίοι έχουν αρχίσει ήδη να μιλούν για πορεία δίχως επιστροφή προς τον «γκρεμό», με τα πρώτα λουκέτα να έχουν ήδη περαστεί στα μαγαζιά…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter