Νέα λαθροχειρία Μητσοτάκη για να παρουσιάσει τους Έλληνες ανεκπαίδευτους

Νέα λαθροχειρία Μητσοτάκη για να παρουσιάσει τους Έλληνες ανεκπαίδευτους

Με στοιχεία από το μακρινό 1980 ο πρωθυπουργός αποπειράθηκε να πείσει ότι η Ελλάδα κατέχει θλιβερή πρωτιά με το μικρότερο ποσοστό αποφοίτων στην ΕΕ. Ο Αλέξης Τσίπρας αντέκρουσε τους ψευδείς ισχυρισμούς, παρουσιάζοντας πρόσφατη έκθεση της ΤτΕ που αποδεικνύει ότι το ποσοστό όσων αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους έχει -στην κυριολεξία- συρρικνωθεί.

Κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδόμησε τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή σε σχέση με το ποσοστό των φοιτητών που παίρνουν πτυχίο από δημόσια Πανεπιστήμια. Τόνισε πως οι αριθμοί που παρουσίασε ο πολιτικός του αντίπαλος εκκινούν από το 1980 και μετά, γεγονός που περιλαμβάνει πολίτες ακόμα και 50 χρονών, οι οποίοι -πιθανώς- λόγω δυσχερειών που αντιμετώπισαν στη ζωή τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Εν συνεχεία, παρέθεσε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας τα εκ διαμέτρου αντίθετα στοιχεία της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία δημοσιεύθηκε το 2019. Η εν λόγω έκθεση αφορά την ηλικιακή ομάδα 18 – 24 και αποδεικνύει ότι από το 2009 έως το 2018 το ποσοστό όσων δεν αποφοιτούν μειώθηκε κατά περίπου 10%. Κατά τα στοιχεία που ανέγνωσε ο κ. Τσίπρας, το 2009 δεν αποφοιτούσε το 14,2%, ενώ το 2018 ο αριθμός αυτός έπεσε στο 4,7%.

«Κάνετε λαθροχειρία» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι το επιχείρημα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ βγαίνει από την κοιλιά του κ. Μητσοτάκη. «Δεν θεωρώ μειονέκτημα, αλλά πλεονέκτημα το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει νέους με γνώσεις, σπουδές και κατάρτισης» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αντέτεινε δε ότι το πραγματικό μειονέκτημα είναι η αναλογία ανάμεσα στους καθηγητές και τους φοιτητές και υπενθύμισε τι έλεγε το 2010 η Άννα Διαμαντοπούλου ως υπουργός Παιδείας για την κατάργηση της βάσης του 10. «Τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή της βάσης του 10 δεν υπάρχει μελέτη που να αποδεικνύει ότι πέτυχε», ήταν η δήλωση της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ που ο πρωθυπουργός πρότεινε για την ηγεσία του ΟΟΣΑ, συμπεραίνοντας: «Άρα δεν είμαστε εμείς ιδεοληπτικοί, εσείς είστε που επιμένετε…».

Διαβάστε επίσης:

Αμετανόητος ο Μητσοτάκης: «Δεν γίνεται να μην υπάρχει μία Ελάχιστη Βάση  Εισαγωγής για τα ΑΕΙ»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter