Νέα κυβερνητική υποχώρηση: Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Το κύμα αντιδράσεων που γεννήθηκε με αφορμή τις παθογένειες που κατακλύζουν το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχε ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του υπουργείου Δικαιοσύνης και την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή τροποποιημένο.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας κατέθεσε το νομοσχέδιο έχοντας αφαιρέσει τη διάταξη που αφορούσε τον αποκλεισμό ενός γονέα μόνο αν υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη για βία.
Έτσι λοιπόν αντί για αμετάκλητη καταδίκη του γονέα για ενδοοικογενειακή βία ή για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής γίνεται αναφορά σε καταδίκη του γονέα με οριστική δικαστική απόφαση.

Αρκεί δηλαδή, η πρωτόδικη δικαστική απόφαση, εφόσον έχει καθαρογραφεί, που θα αποκλείει τον κακοποιητή γονέα από την επικοινωνία με το παιδί.

Αυτό αποτελεί μεν μία υποχώρηση από την πλευρά της κυβέρνησης μετά τις σφοδρές αντιδράσεις γυναικείων οργανώσεων, φορέων, κομμάτων αλλά και μεγάλου μέρους των πολιτών, ωστόσο η διάταξη παραμένει προβληματική καθώς όπως είναι γνωστό πολλοί από τους κακοποιητές δεν οδηγούνται ενώπιον των δικαστηρίων με αποτέλεσμα τα θύματά τους να συνεχίζουν να παραμένουν απροστάτευτα με την παρούσα τροποποιημένη διάταξη.

Ετικέτες