Νέα ηλεκτρονική απάτη: Ε-mail με πλαστά στοιχεία και έγγραφο από τη Europol για «πορνογραφία»

Νέα ηλεκτρονική απάτη: Ε-mail με πλαστά στοιχεία και έγγραφο από τη Europol για «πορνογραφία»
πηγή φωτογραφίας: Pixabay

Νέα προσπάθεια επιτήδειων ώστε να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες, με την ΕΛ.ΑΣ να εκδίδει ανακοίνωση για την ενημέρωση των χρηστών του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι χρησιμοποιούνται σε e-mail στοιχεία όπως του προέδρου του Δ.Σ της Europol, Ζερόμ Μπονέτ, αλλά και τα σήματα της εν λόγω υπηρεσίας, της Interpol και της ΕΛ.ΑΣ, τα οποία καταγράφουν ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Στο e-mail σημειώνεται ότι ο αποδέκτης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πέντε ετών και πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ. Σκοπός των δραστών είναι να τρομοκρατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες και στη συνέχεια να αποκομίσουν χρήματα.

Η ΕΛ.ΑΣ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην ανταποκρίνονται στο εν λόγω e-mail και να το διαγράφουν άμεσα, δίχως να το ανοίξουν, ούτως ώστε να μην εκτεθούν σε κακόβουλο λογισμικό.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της αστυνομίας σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα e-mail που χρησιμοποιούν στοιχεία αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter