Ουκρανία – Νέα φρίκη: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμό στο Κραματόρσκ – Αρνείται την ευθύνη η Μόσχα – Σκληρές εικόνες

Ουκρανία – Νέα φρίκη: Δεκάδες νεκροί από βομβαρδισμό στο Κραματόρσκ – Αρνείται την ευθύνη η Μόσχα – Σκληρές εικόνες

Στους 50 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό στο σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσά τους και πέντε παιδιά ενώ  87 είναι οι τραυματίες σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, όπως επισήμανε ο κυβερνήτης του Ντόνετσκ, Πάβλο Κιριλένκο.

Σε διαδικτυακή του ανάρτηση, ο κυβερνήτης ανέφερε επίσης ότι πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως αναμεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κραματόρσκ περίπου 4.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, βρισκόντουσαν στον σιδηροδρομικό σταθμό όταν αυτός χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους.

Ο κυβερνήτης του Ντόνετσκ, είπε ότι χιλιάδες άμαχοι βρίσκονταν στον σταθμό στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν ασφαλέστερες περιοχές, όταν ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν το σταθμό.

Συγκεκριμένα, η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Προσοχή ακολουθεί σκληρό βίντεο

 

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει τις πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή.

 

 

O ανταποκριτής του Economist Όλιβερ Κάρολ δημοσίευσε τη φωτογραφία ενός πυραύλου που φέρεται να είναι από το σημείο της επίθεσης. «Ο πύραυλος που έπεσε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ είχε γραμμένη τη φράση «για τα παιδιά» στο πλάι. Αρρωστημένο και πιθανώς ενδεικτικό της παράλληλης πραγματικότητας που δημιουργεί η ρωσική προπαγάνδα», γράφει ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του.

 

Τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους ακινητοποιήθηκαν επίσης στην ίδια περιοχή της Ουκρανίας χθες ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Ζελένσκι: Είναι ένα κακό δίχως όριο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε το «κακό δίχως όριο» που έχει προκαλέσει η Ρωσία, ύστερα από την επίθεση στο Κραματόρσκ.

«Χωρίς τη δύναμη και το κουράγιο να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν με κυνισμό τον άμαχο πληθυσμό. Είναι ένα κακό που δεν έχει όριο. Και εάν δεν υπάρξει τιμωρία, δεν θα σταματήσει ποτέ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, αποκηρύσσοντας τις «απάνθρωπες» μεθόδους των ρωσικών δυνάμεων.

«Οι εισβολείς χτύπησαν με πύραυλο Tochka-u στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, όπου χιλιάδες άμαχοι, ειρηνικοί Ουκρανοί περίμεναν για την εκκένωση… Περίπου 30 σκοτώθηκαν και 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους να ποικίλει. Αστυνομία και διασώστες βρίσκονται ήδη στο σημείο. Οι απάνθρωποι Ρώσοι δεν εγκαταλείπουν τις μεθόδους τους. Χωρίς να έχουν τη δύναμη και το θάρρος να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν κυνικά τον άμαχο πληθυσμό. Αυτό είναι κακό που δεν έχει όρια. Και αν δεν τιμωρηθούν, αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

Αρνείται η Ρωσία ότι ευθύνεται για το χτύπημα

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του πρακτορείου ειδήσεων RIA αρνείται ότι ευθύνεται για την επίθεση στον σταθμό. Την ίδια στιγμή, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν προγραμματισμένες αποστολές για το Κραματόρσκ την Παρασκευή.

Η ρωσική κυβέρνηση αρνείται συνεχώς ότι έχει επιτεθεί σε αμάχους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και επισήμανε ότι μόνο ο ουκρανικός στρατός διαθέτει αυτόν τον τύπο του πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε και πρόσθεσε ότι ήταν παρόμοιος με αυτόν που έπληξε το κέντρο της πόλης Ντονέτσκ στις 14 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το RIA.

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομακρύνονται άμαχοι από το Ντονμπάς – Το ΝΑΤΟ υποσχέθηκε «σημαντική βοήθεια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter