Νέα Φιλαδέλφεια: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 43χρονος που συνελήφθη

Προθεσμία να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα πήρε ο 43χρονος που συνελήφθη χθες (18/08) και οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών το Σάββατο, επειδή συμμετείχε στα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της 7ης Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος συλληφθείς δεν είχε καν δικηγόρο μαζί του. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει τη δικογραφία, προκειμένου να ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει. Αμέσως μετά την αναχώρησή του από το γραφείο της ανακρίτριας, ο 43χρονος επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου θα κρατηθεί μέχρι την απολογία του.

Ο Έλληνας οπαδός του Παναθηναϊκού συνελήφθη στο σπίτι του, στην περιοχή του Γκύζη, και πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, στο αυτοκίνητο και στη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας
  • Δύο μεταλλικά μπαστούνια baseball
  • Δύο κράνη, χρώματος μαύρου
  • Συσκευή κινητού τηλεφώνου
  • Ξύλινο στειλιάρι
  • Κράνος, χρώματος μαύρου

Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει ο συλληφθείς

Ο συλληφθείς οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ήταν ένας από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που λειτούργησαν υποστηρικτικά στην επίθεση των Κροατών.