Νέα εμφάνιση Καραμανλή: Ομιλία στη Θεσσαλονίκη τέσσερις μέρες πριν τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν

Νέα εμφάνιση Καραμανλή: Ομιλία στη Θεσσαλονίκη τέσσερις μέρες πριν τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε για «μαγειρέματα» σε ότι αφορά το Κυπριακό και το Αιγαίο από την Μεγαλόνησο, επανεμφάνιση θα έχουμε και από τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει στις 4 Νοεμβρίου στη συμπρωτεύουσα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του δηµοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα «Ο Κωνσταντίνος Καραµανλής και η Θεσσαλονίκη».

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της γαλάζιας παράταξης θα γίνει τέσσερις μέρες πριν την πολυσυζητημένη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν. Επίσης, η ομιλία του Κώστα Καραμανλή θα είναι η πρώτη μετά την κοινή ομιλία που έκανε με τον Αντώνη Σαμαρά στο πολεμικό μουσείο (1/7), όπου αποδομήθηκαν όλες οι στρατηγικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανησυχία στο Μαξίμου

Στο Μαξίμου επικρατεί ανησυχία, καθώς η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού θα γίνει λίγες εβδομάδες μετά την απουσία του (μαζί με Σαμαρά) από το γαλάζιο street party (4/10), για τα 50 χρόνια της ΝΔ, αλλά και την κοινή εμφάνιση μαζί με τον Μεσσήνιο πολιτικό στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (14/10), που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Η έντονη κινητικότητα των δύο πρώην πρωθυπουργών έχει εξοργίσει το πρωθυπουργό, καθώς ξέρει ότι η αποδόμησή του στο επίπεδο των εθνικών ζητημάτων, μπορεί να είναι «μοιραία» για την πολιτική του πορεία. Για αυτό άλλωστε, το Μαξίμου δια του γραμματέα της ΚΟ Σταύρου Καλαφάτη διεμήνυσε σε γαλάζιους βουλευτές να μη κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Κώστας Καραμανλής θα κάνει και άλλες δύο τοποθετήσεις σε παρουσιάσεις βιβλίων.

Η πρώτη θα είναι στο βιβλίο του Βαγγέλη Πλάκα «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Θεσσαλονίκη» στις 4 Νοεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Η δεύτερη στο βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ», με αντικείμενο τις γερμανικές επανορθώσεις και τη διεκδίκησή τους εντός του Νοεμβρίου στην Πελοπόννησο.
Η τρίτη στο βιβλίο του Μιχάλη Ψύλλου για τον Ταγίπ Ερντογάν.

Και άλλες τοποθετήσεις αναμένεται να κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς, δείχνοντας πλέον ότι ο πρωθυπουργός αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα.

Διαβάστε επίσης

Οργή για το σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό – «Ξεπέρασε τα όρια»

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter