Νέα έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα τριών περιοχών της χώρας και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Κοζάνης, αποτέλεσαν το κύριο θέμα της έκτακτης συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Τα μέλη της επιτροπής έθεσαν επί τάπητος τα νέα στοιχεία, όπως το ιικό φορτίου στα λύματα των περιοχών αυτών, αλλά και τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, με όλα τα δεδομένα να είναι ανοιχτά, ακόμη και το άνοιγμα των σχολείων, τα οποία η κυβέρνηση μέσω του Γιώργου Γεραπετρίτη προαναγγέλει ότι θα ανοίξουν από τις 12 Απριλίου.

Οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για τα δεδομένα που προκύπτουν στις τρεις αυτές περιοχές, ωστόσο οι όποιες εισηγήσεις / αποφάσεις αναμένεται να γίνουν γνωστές την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, αύριο θα συνεδριάσει η πλήρης σύνθεση της Επιτροπής, με πληροφορίες να αναφέρουν και συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας ώστε να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων στις περιοχές αυτές.

Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει και το σενάριο δια ζώσης επαναλειτουργίας μόνο της Γ’ Λυκείου στις περιοχές που αναφέρθηκαν παραπάνω, λόγω διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ετικέτες