Ο Άδωνης Γεωργιάδης προτιμάει να καταδικαστεί σε πρόστιμο η Ελλάδα, (δηλαδή ο Ελληνικός λαός) παρά να ενσωματώσει την Ευρωπαική οδηγία 2019/1, της οποίας η προθεσμία ενσωμάτωσης έληξε στις 4 Φεβρουάριου 2021 και η οποία δικαιώνει την έκπτωτη Πρόεδρο Βασιλική Θάνου.
Η πρόσφατη επίσκεψη του νέου Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Λιανού στο Πρωθυπουργικό Γραφείο γεννάει δικαιολογημένα πολλά ερωτηματικά για την ανεξαρτησία του. Τι συζητήθηκε, άραγε, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου;
Μήπως, μεταξύ των άλλων και η εξακολούθηση της παράλειψης ενσωμάτωσης της Οδηγίας, η οποία, στο άρθρο 4, προβλέπει ρητά ότι οι προυποθέσεις παύσης των μελών των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού ορίζονται εκ των προτέρων στην εθνική νομοθεσία και η οποία εάν ψηφιστεί από τη Βουλή ο κ. Λιανός κινδυνεύει να χάσει τη θέση του;
H Θάνου απολύθηκε αιφνιδιαστικά από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη με μια φωτογραφική διάταξη, η οποία δεν ίσχυε κατά τον χρόνο διορισμού της και στην οποία δόθηκε παράνομα αναδρομική ισχύς. Ο Πρόεδρος Λιανός, ο οποίος διορίστηκε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν προκαλεί, άραγε, με τις επισκέψεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, σοβαρές υπόνοιες για την αμεροληψία του, αφού, μέσα στο Μάιο συζητείται στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία προεδρεύει, η κύρια υπόθεση για την παράβαση του πρακτορείου διανομής τύπου «ΑΡΓΟΣ», ευρύτερων συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και η συμμόρφωση ή μη με την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε εκδοθεί, κατά του ΆΡΓΟΥΣ, από την προηγούμενη Πρόεδρο Βασ.Θάνου.
Δεν είναι λοιπόν λογικό να σκεφτεί κάποιος ότι η μη ενσωμάτωση της Οδηγίας και η εξαιτίας αυτής παρεμπόδιση της δικαίωσης της πρώην Προέδρου Θάνου μπορεί να συνδέεται με την εξακολούθηση της παραμονής του κ. Λιανού στη θέση του Προέδρου και με τις υποθέσεις που αυτός χειρίζεται (πρακτορείο Άργος, κατασκευαστικές εταιρείες – είναι γνωστό ότι η σύζυγος του Υπουργού Επικρατείας Γεραπετρίτη είναι νομική σύμβουλος σε μεγάλη κατασκευαστική).