Νέα Αριστερά για άρση προστασίας μαρτύρων Novartis: «Ατιμωρησία στους θύτες, τρομοκρατία στους καταγγέλλοντες»

Νέα Αριστερά για άρση προστασίας μαρτύρων Novartis: «Ατιμωρησία στους θύτες, τρομοκρατία στους καταγγέλλοντες»

Σκληρή ανακοίνωση για την άρση της προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος εξέδωσε η Νέα Αριστερά, κάνοντας λόγο για «ακόμα μία πράξη στη συγκάλυψη» και «επί της ουσίας κατάργηση του θεσμού της προστασίας μαρτύρων».

«Η άρση της προστασίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis είναι ακόμα μια πράξη στην συγκάλυψη. Η τροποποίηση του άρθρου 218 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση προ ολίγων μηνών άνοιξε το δρόμο για την συγκάλυψη και την τιμωρία όσων συντέλεσαν στην αποκάλυψη ενός διεθνούς σκανδάλου όπως αυτό της Novartis» σημειώνει η Νέα Αριστερά και προσθέτει:

«Ένα σκάνδαλο για το οποίο το Αμερικανικό δημόσιο πλήρωσε εξωδικαστικά 345 εκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων τα 310 αφορούσαν τις πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα. Όμως για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό, υπάρχει μόνο “σκευωρία”. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια βαθιά πληγή για το κράτος δικαίου στην χώρα μας καθώς καταργεί επί της ουσίας τον κρίσιμο θεσμό της προστασίας μαρτύρων.

»Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στέλνει ένα σαφές μήνυμα όσον αφορά τις υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. Μήνυμα ατιμωρησίας και προστασίας στους θύτες, μήνυμα αποτροπής και τρομοκρατίας σε όσους θα σκεφτούν να καταγγείλουν ή να συμβάλλουν στην διερεύνηση ενός σκανδάλου».

Διαβάστε επίσης:

Novartis: Γεωργιάδης στο documentonews.gr για προστατευόμενους μάρτυρες – «Επανασύρω τη μήνυση και υποβάλλω και αγωγή»

Κασσελάκης για σκάνδαλο Novartis: Ντροπή για τη χώρα – Πώς θα τολμήσουν στο μέλλον μάρτυρες να καταγγείλουν υποθέσεις;

Και αν γράψει βιβλίο η Ελένη Τουλουπάκη;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter