Νέα αναβολή στη δίκη Λιγνάδη

Νέα αναβολή στη δίκη Λιγνάδη

Δεύτερη αναβολή έλαβε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τους βιασμούς τριών ανήλικων αγοριών.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος ενός εκ των τριών μηνυτών, ο οποίος ήταν 16 ετών όταν καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο μηνυτής είναι κάτοικος εξωτερικού και λόγω της νέας εργασίας του, που άρχισε σήμερα δεν θα μπορούσε να παρασταθεί στη δίκη για ένα διάστημα έξι μηνών.

Πρωτόδικα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, με το δικαστήριο να του χορηγεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, η Εισαγγελία Εφετών έκρινε πως η υπόθεση του 16χρονου πρέπει να επανεξεταστεί αλλά και ότι το ΜΟΕ θα πρέπει να κρίνει και αν η ποινή που επιβλήθηκε στον καλλιτέχνη για τις δύο υποθέσεις του 2015 είναι χαμηλή, όπως θεώρησε η εισαγγελέας Εφετών που άσκησε την έφεση.

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο Εφετείο, ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μάς έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών».

Η νέα ημερομηνία ορίστηκε για τις 21 Μαρτίου 2025.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter