ΝΔ: Η αναβάθμιση Τζιτζικώστα και ο φόβος του Μητσοτάκη για ακροδεξιό πόλο με ορμητήριο τη Βόρεια Ελλάδα

ΝΔ: Η αναβάθμιση Τζιτζικώστα και ο φόβος του Μητσοτάκη για ακροδεξιό πόλο με ορμητήριο τη Βόρεια Ελλάδα
EUROKINISSI

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι ο νέος Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ήταν μία επιλογή που πέρα από τα μηνύματα προς την δεξιά πτέρυγα της γαλάζιας παράταξης, υποδηλώνει μία ευρύτερη ανησυχία για την μικρή απήχηση του κυβερνώντος κόμματος και τα μεγάλα ποσοστά που πήραν στις ευρωεκλογές τα εκ δεξιών κόμματα.

Συγκεκριμένα, στα κόμματα εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει να υπάρχουν ζυμώσεις για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν μεταξύ τους, για να πολλαπλασιάσουν τις δυνάμεις τους. Μάλιστα, σημείο αναφοράς στους ακροδεξιούς κύκλους είναι η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, όπου η απήχηση των υπερσυντηρητικών κομμάτων είναι μεγαλύτερη, σε σχέση με τον μέσο όρο πανελλαδικά. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αξιοποιήσει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος εκλέγεται τα τελευταία χρόνια ως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με ποσοστά άνω του 60%.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και στην προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει κεντρικά στελέχη να πάνε να «τρέξουν» για το γαλάζιο κόμμα, στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Για παράδειγμα ο Νίκος Δένδιας είχε αναλάβει την οργανωτική χρέωση της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε αναλάβει τη δυτική Μακεδονία.

Ο παράγοντας Σαμαράς

Σε αυτή την εξίσωση της ανασύνθεσης των δεξιών κομμάτων αρκετοί βάζουν και στο κάδρο της συζήτησης και τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε κάθε του τοποθέτηση, αναφέρει την αναγκαιότητα η Νέα Δημοκρατία να στραφεί προς τα δεξιά.

Διαβάστε επίσης:

Δεν πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σπίρτζης – «Μεγάλη μου τιμή αν διαγραφώ επειδή είπα την άποψή μου…»

«Διακοπές» με τα μάτια στη ΔΕΘ και η ομηρία Μητσοτάκη από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στο έγκλημα των Τεμπών (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter