ΝΔ: Αγεφύρωτο το χάσμα Μαξίμου και διαφωνούντων – Στο… κενό τα γαλάζια «τραπεζώματα»

ΝΔ: Αγεφύρωτο το χάσμα Μαξίμου και διαφωνούντων –  Στο… κενό τα γαλάζια «τραπεζώματα»

Το τελευταίο διάστημα το Μαξίμου ακολουθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο, με στόχο να γεφυρώσει το μεγάλο χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της γαλάζιας ΚΟ. Το «πρότζεκτ» με τα γαλάζια «τραπεζώματα» αποτελεί μία προσπάθεια επίλυσης των όποιων προσωπικών αντιθέσεων, όπως επίσης και οι ενημερώσεις από τους υπουργούς σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν ότι στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ υπάρχει ένα συγκροτημένο και ισχυρό μπλοκ βουλευτών, το οποίο δεν κάνει πίσω και θα συνεχίσει να ασκεί έντονη κριτική στις κυβερνητικές επιλογές.

Αυτό φάνηκε και στην «κοινοβουλευτική ενημέρωση» του Τάκη Θεοδωρικάκου την Τρίτη, με τον υπουργό Ανάπτυξης να δέχεται «πυρά» για την ακρίβεια. Μάλιστα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Βλάχος φαίνεται να είπε στον υπουργό Ανάπτυξης ότι «κάνεις μια τρύπα στο νερό». Ο ίδιος βουλευτής, ο οποίος ήταν ένα εκ των 11 που είχαν καταθέσει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, προχθές είπε στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη ότι «παρουσιάζετε έναν κόσμο ιδανικά φτιαγμένο για τις τράπεζες, τους servicers, τα funds. Ξέρετε ότι δεν μπορεί να τους βρει κανείς;»

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Χαρακόπουλο – Στυλιανίδη

Στο παιχνίδι των ζυμώσεων έχει μπει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με τους Ευριπίδη Στυλιανίδη και Μάξιμο Χαρακόπουλο, βουλευτές Ροδόπης και Λάρισας αντίστοιχα. Εάν και στις συναντήσεις το κλίμα ήταν καλό, οι βουλευτές δεν φαίνεται να κάνουν πίσω σε σχέση με τις λάθος επιλογές που ακολουθεί η κυβέρνηση. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αποδομούν με κάθε τους κίνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επιλογές του. Μετά τις απουσίες τους από το γαλάζιο street party (4/10) για τα 50 χρόνια της ΝΔ και την κοινή τους παρουσία στο επιμελητήριο Αθηνών (14/10), έρχεται νέο χτύπημα από τον Μεσσήνιο πολιτικό.

Νέο χτύπημα Σαμαρά

Χαρακτηριστικά, ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο, όπου θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση για να απονείμει το ετήσιο βραβείο της «γυναίκας της χρονιάς». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το βραβείο απονέμεται σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου, με αφορμή τα 50 χρόνια της εισβολής και κατοχής». Είναι δεδομένο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για το Κυπριακό και τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λίγες μάλιστα εβδομάδες πριν την επίσημη συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν (8/11) που θα γίνει σε μία εποχή «πολιτικής αναβάθμισης» της συζήτησης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Διαβάστε επίσης

Νέο ευρωπαϊκό ράπισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

ΗΠΑ: Έσκισε ελληνικές σημαίες σε εστιατόριο γιατί… νόμιζε ότι ήταν του Ισραήλ (Video)

Ανοχύρωτοι και νομικά ακάλυπτοι οι «ήρωες» εθελοντές πυροσβέστες – Ο άδικος χαμός των δύο νέων ανέδειξε τις μαύρες τρύπες στο φτηνό δόγμα Κικίλια

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Εκτός ελέγχου η βία μεταξύ των ανηλίκων – Η κυβέρνηση ονειρεύεται καταστολή αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του

Βουλιαγμένη: Εμπρησμός σε γνωστό εστιατόριο – Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό

Mε σεβασμό στον Θανάση Καρτερό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter