ΝΔ: 16.000 ευρώ τον μήνα έπαιρνε ο Σταν Γκρίνμπεργκ – Δείτε τα επίσημα τιμολόγια

ΝΔ: 16.000 ευρώ τον μήνα έπαιρνε ο Σταν Γκρίνμπεργκ – Δείτε τα επίσημα τιμολόγια

Ενώ τα χρέη της ΝΔ αγγίζουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ, έδιναν 16.000 ευρώ το μήνα στον «γκουρού της επικοινωνίας» Σταν Γκρίνμπεργκ για να παρέχει συμβουλές στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως φαίνεται από τιμολόγια που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ειδική έκθεση εσόδων – δαπανών των πρόσφατων ευρωεκλογών, το κυβερνών κόμμα έδωσε στον Σταν Γκρίνμπεργκ 94.483,56 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2024 έως τον Ιούνιο του 2024. Όπως αναφέρεται και σε σχετικό ρεπορτάζ του avgi.gr, πρόκειται για έξι διαφορετικές συμβάσεις που κυμαίνονται από 14.137,61 ευρώ έως 16.252,30 ευρώ.

Έπειτα από συνεχείς ερωτήσεις του documentonews.gr μετά τις ευρωεκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε απαντήσει ότι: «ο κύριος Γκρίνμπεργκ, και μάλιστα νομίζω ότι ολοκληρώνεται, τελείωσαν και οι εκλογές, ήταν με σύμβαση, η οποία λογικά τελειώνει στο τέλος Ιουνίου, με τη Νέα Δημοκρατία και πληρώνεται, πληρωνόταν μηνιαίως, με τιμολόγια τα οποία έκοβε στη Νέα Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Γιάννης Οικονόμου, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος το 2021, είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση ότι ο Γκρίνμπεργκ «δεν πληρώνεται από πουθενά. Είναι συνομιλητής και γνωστός του πρωθυπουργού από παλιά. Δεν πληρώνεται από κάποιους». Πλέον, ο γρίφος λύνεται, καθώς μέσα σε έξι μήνες ο «γκουρού» της επικοινωνίας έλαβε ποσό που πλησιάζει τις 100.000 ευρώ.

2,7 εκατ. έδωσε η ΝΔ για τις ευρωεκλογές

Σημειώνεται, ότι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία έδωσε 2,7 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο της εκλογικής κρατικής χρηματοδότησης που έλαβε ανέρχονταν στα 2,11 εκατ. ευρώ. Το 1 εκατ. ευρώ πήγε σε διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ, τα 822.000 ευρώ σε διαφημίσεις σε Facebook – Google, σε δημοσκοπήσεις και σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων.

Οι λοιπές δαπάνες προεκλογικά, όπου περιλαμβάνονται και οι συμβάσεις του Στάν Γκρίνμπεργκ ανέρχονται σε 484.543 ευρώ, ενώ τα έντυπα κόστισαν 232.617 ευρώ, τα εκλογικά κέντρα 125.241,94 ευρώ και οι χώροι εκδηλώσεων 9.2000 ευρώ. Όλα αυτά σε ένα κόμμα που χρωστάει 487,8 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Ικανοποιημένος ο Σταϊκούρας για το σιδηροδρομικό δίκτυο: «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση»

Σοβαρή καταγγελία: Επιχείρησαν να παγιδεύσουν το κινητό τηλέφωνο πραγματογνώμονα για το έγκλημα στα Τέμπη

Ελληνική Δημοκρατία των καρτέλ

Τo Ισραήλ μετατρέπει τον Λίβανο σε νέα Γάζα: Σχεδόν 500 νεκροί, ανάμεσά τους 35 παιδιά (Video)

Μάριος Σαλμάς: «Διαγράφηκα για τις απόψεις μου – Η χημεία μου με τον πρωθυπουργό έσπασε σε μία στιγμή» (Video)

Γλυφάδα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης – Δεύτερη επίθεση σε 15 μέρες (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη για τρεις για την προεδρία – Σε τεντωμένο σκοινί οι ισορροπίες

Σύμη: Σοκαριστική καταγγελία για βασανισμό πακιστανού εργαζόμενου – «Μηχανή είσαι! Είμαι με τη Χρυσή Αυγή»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter