Γιατρός υποστηρίζει πως ήταν κοντά σε εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά «κόλλησε» στη χρηματοδότηση

Γιατρός υποστηρίζει πως ήταν κοντά σε εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά «κόλλησε» στη χρηματοδότηση

Τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του τραβάει Αμερικανός γιατρός ο οποίος υποστηρίζει πως βρέθηκε πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει εμβόλιο κατά του κορονοϊού πριν από μερικά χρόνια αλλά «κόλλησε» στη χρηματοδότηση.

Ο λόγος για τον Πίτερ Χοτεζ, διευθυντή στο τμήμα ανάπτυξης εμβολιασμού του Texas Children’s Hospital’s Center.

Όπως αναφέρει επρόκειτο για  μία «χαμένη ευκαιρία» καθώς, μετά από χρόνια έρευνας, η ομάδα επιστημόνων του στο Τέξας, είχε βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου για την προστασία από ένα θανατηφόρο στέλεχος του κορονοϊού. Αλλά χρειάστηκαν χρήματα για να αρχίσουν να το δοκιμάζουν στους ανθρώπους, όπως αναφέρει στο NBC.

Αυτό συνέβη το 2016. Ήταν μία ασθένεια, ένας προγενέστερος κορονοϊός παρόμοιος με αυτόν που σαρώνει την υφήλιο, όταν ο Hotez και η ομάδα του ζήτησαν χρηματοδότηση για να ελέγξουν εάν το εμβόλιο θα είχε αποτέλεσμα στον άνθρωπο.

«Προσπαθήσαμε να δούμε αν θα μπορούσαμε να βρούμε επενδυτές ή επιχορηγήσεις για να το μεταφέρουμε στην κλινική», δήλωσε στο NBC ο Χοτεζ, κοσμήτορας του National School of Tropical Medicine στο Baylor College of Medicine του Χιούστον. 

Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε πως το εμβόλιο για τον SARS, το οποίο η ομάδα του Hotez δημιούργησε σε συνεργασία με επιστήμονες του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Galveston, παραμένει σε κατάψυξη, και φυσικά δεν είναι πιο κοντά στην εμπορική παραγωγή από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια.

«Θα μπορούσαμε να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και να δοκιμάσουμε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά την έναρξη αυτής της νέας εστίας στην Κίνα», δήλωσε ο Hotez, ο οποίος πιστεύει ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να προσφέρει προστασία έναντι του νέου κορονοϊού.

Πηγή: NBC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter