Ναυάγιο στη Σικελία: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που βυθίζεται το γιοτ – Εξαφανίστηκε σε 60 δευτερόλεπτα

Κάμερες από δύο διαφορετικά συστήματα ασφαλείας κατέγραψαν τη στιγμή του ναυαγίου του υπερπολυτελούς γιοτ Bayesian, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Το βίντεο που δημοσίευσε η ιταλική Giornale di Sicilia, δείχνει το σκάφος στο λιμάνι και αμέσως μετά τη στιγμή του ανεμοστρόβιλου και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το ιστιοφόρο εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

Στη συνέχεια, υπάρχει ένα δεύτερο βίντεο, τραβηγμένο από τις κάμερες μιας βίλας 200 μέτρα από το σημείο, το οποίο δείχνει το σκάφος καθώς βυθίζεται μπροστά από το Porticello.

«Σε μόλις εξήντα δευτερόλεπτα», λέει ο ιδιοκτήτης της βίλας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ansa, «μπορείτε να δείτε ότι το σκάφος εξαφανίζεται. Κατά τύχη, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, κοίταξα τις κάμερες. Τα παιδιά μου μου το είπαν. Από τις είκοσι περίπου κάμερες που είναι εγκατεστημένες στο σπίτι, μόνο μία δεν ενοχλήθηκε από τον άνεμο και τη βροχή. Μπορείτε να δείτε πολύ καλά τι συμβαίνει. Για το σκάφος, δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Εξαφανίστηκε σε χρόνο μηδέν».

Τα βίντεο θα μπορούσε να παραλάβει η εισαγγελία του Termini Imerese, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα, έρευνα για το ναυάγιο. Σύμφωνα με το Ansa, ο επικεφαλής εισαγγελέας του Τέρμινι Ιμερέζε, Αμπρότζιο Καρτόσιο, αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα το θέρετρο Domina-Zagarella στη Σάντα Φλάβια για να ακούσει τους επιζώντες, οι οποίοι είναι φιλοξενούμενοι στη δομή. Το ξενοδοχείο έχει μετατραπεί σε αρχηγείο για τους ερευνητές και τους διασώστες. Το ιστιοφόρο βυθίστηκε στην έκταση της θάλασσας ακριβώς μπροστά από το θέρετρο εξαιτίας ενός σφοδρού ανεμοστρόβιλου που μάστιζε ολόκληρη την παράκτια περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Απροσπέλαστες αντιπυρικές ζώνες στην Εύβοια αποκαλύπτει ο Κεδίκογλου: «Δόθηκαν εκατομμύρια αλλά είμαστε απροστάτευτοι» (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα στην τρίτη θέση της ΕΕ με τη μεγαλύτερη αύξηση στο ρεύμα – Ο Μητσοτάκης επέλεξε πολιτικές μικροαπατεωνιές»

Τώρα θυμήθηκε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις στα δασαρχεία – Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες