Ναυάγιο Πύλου: Υπάρχει οπτικοακουστικός δίσκος αλλά τον κρατούν επτασφράγιστο μυστικό

Ναυάγιο Πύλου: Υπάρχει οπτικοακουστικός δίσκος αλλά τον κρατούν επτασφράγιστο μυστικό

Στις 15 Ιουνίου, ο Μιλτιάδης Ζουριδάκης, υποπλοίαρχος του Λιμενικού και κυβερνήτης στο ΠΠΛΣ 920, το οποίο προσέγγισε το βράδυ του ναυαγίου το αλιευτικό, κατέθεσε αρμοδίως οπτικοακουστικό υλικό και πέντε φωτοαντίγραφα ημερολογίου από το σκάφος.

Όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr, ο κ. Ζουριδάκης εγχείρισε την επομένη της πολύνεκρης τραγωδίας στον υποπλοίαρχο του Λιμενικού, Νικόλαο Τσούλο, παρουσία της ανθυπασπιστή Ευγενίας Μητσέα, «οπτικοακουστικό δίσκο και πέντε φωτοαντίγραφα ημερολογίου ΠΠΛΣ 920».

Με δεδομένο ότι έχει καταστεί σαφές πως οι επίσημες ενημερώσεις από το Λιμενικό είναι τουλάχιστον αναξιόπιστες, καθώς γεγονότα είτε αποκρύπτονται είτε διαστρεβλώνονται, η δημοσίευση του υλικού αυτού μπορεί να ρίξει φως στο το τι έγινε το χρονικό διάστημα πριν και μετά το ναυάγιο.

Έτσι, θα απαντηθεί το κομβικό ερώτημα γιατί το Λιμενικό δεν επιχείρησε να αποσυμφορήσει το υπέρφορτο πλοιάριο προτού αυτό ναυαγήσει. Θα αποσαφηνιστεί, επίσης, τι έγινε με το πολυσυζητημένο σχοινί που πετάχτηκε από το σκάφος του Λιμενικού στο μοιραίο αλιευτικό, όπως επίσης τι έγινε και μετά την προσέγγιση του αλιευτικού και το πλοιάριο με τους περίπου 700 πρόσφυγες και μετανάστες ανατράπηκε, όπως καταθέτουν επίσημα διασωθέντες.

Διαβάστε σχετικά:

Αποκάλυψη για ναυάγιο Πύλου – Ένορκες καταθέσεις διασωθέντων: «Ήρθε ένα πλοίο του Λιμενικού και ξαφνικά τουμπάραμε»

Σε κάθε περίπτωση, οι πρακτικές Ντογιάκου που επιβάλλουν «ομερτά» και συσκότιση των αιτιών του ναυαγίου το μόνο που καταφέρνουν είναι να πολλαπλασιάζουν τα συλλογικά ερωτήματα.

Αναλυτικά όσα σημειώνονται στην έκθεση εγχειρήσεως:

«Καλαμάτα, σήμερα τη 15η ημέρα της εβδομάδος Πέμπτη και ώρα 00:55 του μηνός Ιουνίου, του έτους 2013, ενώπιον εμού του Υποπλοιάρχου Λ.Σ. Τσούλου Νικολάου, παρουσία και της Ανθυπασπιστή Λ.Σ. Μητσέα Ευγενίας, που προσλήφθηκε ως Β’ Ανακριτικός Υπάλληλος, εμφανίστηκε ο Ζουριδάκης Μιλτιάδης, του Εμμανουήλ και της Μαρίας, και εγχείρισε ένα (01) οπτικοακουστικό δίσκο και πέντε φωτοαντίγραφα ημερολογίου γέφυρας ΠΠΛΕ 920 (Φ.05)».

Η έκθεση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter