Ναυάγιο με 88 ανθρώπους μεταξύ Πάρου – Σύρου – Μυκόνου (Video)

Ναυάγιο με 88 ανθρώπους μεταξύ Πάρου – Σύρου – Μυκόνου (Video)

Λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο όπου έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα πρόσφυγες και μετανάστες μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες στη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων έρχεται ένα νέο ναυάγιο με 88 άτομα.

Στην προσπάθεια τους να διασχίσουν το Αιγαίο με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με τον λογαριασμό alarm phone, στο twitter όπου παρέχει ανεξάρτητη υποστήριξη στους ανθρώπους που διασχίζουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, το σκάφος έβαλε νερά και 88 άνθρωποι βρέθηκαν στο νερό.

Όπως αναφέρουν στην ανάρτηση, έχει ενημερωθεί το λιμενικό.

 

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει και το cyclades24.gr, ξεκίνησε άμεσα ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο σημείο ήδη βρίσκονται ένα ψαροκάικο, το Blue star Delos -το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες απέπελυσε από το λιμάνι της Πάρου και σταμάτησε προκειμένου να περισυλλέξει τους ναυαγούς- ενώ αναμένονται και περισσότερα πλοία. Το ευτύχημα είναι πως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Όπως αναφέρει και το parianostypos, στην περιοχή επιχειρεί και ελικόπτερο super puma και οι πρώτοι 70 διασωθέντες θα φθάσουν σε λίγη ώρα στην Πάρο.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter