Ναυάγιο στην Κω: «Ήπιε γαλατάκι, χαμογέλασε, ήταν το ευχαριστώ του» – Συγκλονίζει η παιδίατρος για τον «πόλεμο» και το μωρό που διασώθηκε (Video)

Σοκ έχει προκαλέσει ένα ακόμα ναυάγιο προσφύγων και μεταναστών, αυτή τη φορά στην Κω με δύο τουλάχιστον τέσσερα άτομα να χάνουν τη ζωή τους, εκ των οποίων δύο μωρά. «Τα βλέπω ακόμα μπροστά μου», τόνισε η παιδίατρος, που έσπευσε να βοηθήσει.

Διαβάστε περισσότερα: Τραγωδία στην Κω: Ναυάγιο με μετανάστες – 4 νεκροί

Ειδικότερα, μιλώντας στο «Βήμα της Κω», με τα μάτια βουρκωμένα, τόνισε: «Πολύ δυσάρεστα τα πράγματα. Πρέπει να είμαστε εδώ να βοηθήσουμε».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δύο νεκρά μωρά. Τα βλέπω ακόμα μπροστά μου. Σώθηκε ένα βρέφος».

Περιγράφοντας πως ήταν το παιδί, τόνισε: «Είδα μαύρο το σώμα του. Έτρεξα πάνω στην κλινική, βρήκα μικρά ρουχαλάκια, μια πάνα για 20 κιλά. Το τυλίξαμε. Έφτιαξα πάνω γαλατάκι. Του κατέβασα. Ήπιε και χαμογέλασε. Αυτό ήταν το ευχαριστώ του».

«Αυτός είναι ο πόλεμος», είπε με τη φωνή της να σπάει.

Υπογραμμίζεται πως στη βάρκα επέβαιναν περίπου 30 άτομα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται.

Nαυάγιο μεταναστών στην Κω

Διαβάστε επίσης:

Ανοχύρωτοι και νομικά ακάλυπτοι οι «ήρωες» εθελοντές πυροσβέστες – Ο άδικος χαμός των δύο νέων ανέδειξε τις μαύρες τρύπες στο φτηνό δόγμα Κικίλια

Το Ισραήλ σφυροκοπά τον Λίβανο – Τουλάχιστον 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Εκτός ελέγχου η βία μεταξύ των ανηλίκων – Η κυβέρνηση ονειρεύεται καταστολή αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του

Βουλιαγμένη: Εμπρησμός σε γνωστό εστιατόριο – Βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό

Mε σεβασμό στον Θανάση Καρτερό

 

Ετικέτες