Θρίλερ με το ναυάγιο στη Σικελία: Πώς κατέληξε στον βυθό το υπερπολυτελές γιοτ με τους μεγιστάνες (Video)

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τα έξι άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη βύθιση του πολυτελούς γιοτ Bayesian στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας την Δευτέρα. Εδώ είναι τι μάθαμε μέχρι στιγμής σήμερα για τη σύνθετη λειτουργία:

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι πρόεδρος της τράπεζας Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ και ο γνωστός βρετανός επιχειρηματίας Μάικ Λιντς και συγγενικά τους πρόσωπα

Εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής είπε ότι «η δραστηριότητά μας έρευνας διάσωσης δια θαλάσσης και αέρος συνεχίζεται για περίπου 36 ώρες».

«Δεν αποκλείουμε να μην είναι μέσα στο σκάφος, αλλά γνωρίζουμε ότι το σκάφος βυθίστηκε γρήγορα», είπε, προσθέτοντας ότι «υποθέτουμε ότι οι έξι αγνοούμενοι μπορεί να μην είχαν χρόνο να βγουν από το σκάφος».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να είναι ζωντανοί, απάντησε: «Ποτέ μην λες ποτέ, αλλά εύλογη απάντηση δεν πρέπει να είναι».

Το σώμα ενός άνδρα ανασύρθηκε μετά τη βύθιση του γιοτ. Η ιταλική ακτοφυλακή τον αναγνώρισε ως μάγειρα του σκάφους.

Δύτες στο βυθό

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται κοντά στο Πορτιτσέλο, αλλά οι δύτες δεν έχουν καταφέρει να μπουν μέσα στο ναυάγιο στον βυθό της θάλασσας, όπου είναι πιθανό να βρίσκονται οι αγνοούμενοι αν δεν είχαν χρόνο να διαφύγουν.

Ένας από τους δύτες είπε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι το γιοτ είναι «πρακτικά άθικτο», ακουμπισμένο στο πλάι στον βυθό της θάλασσας.

Ενας εκπρόσωπος της Ιταλών διασωστών, είπε ότι οι δύτες παρεμποδίστηκαν από έπιπλα που εμποδίζουν την πρόσβαση στις καμπίνες. Έψαχναν εναλλακτικούς τρόπους για να μπουν μέσα, μεταξύ άλλων από ένα παράθυρο.

Οι δύτες περιορίζονται σε μόλις 12 λεπτά κάτω από την επιφάνεια του νερού. Με τον χρόνο που χρειάζεται για να βουτήξουν στο ναυάγιο και να ανέβουν ξανά, έχουν μόλις 10 λεπτά ανά κατάδυση για να ψάξουν το ναυάγιο.

Πώς βυθίστηκε το Bayesian

Η πιθανότερη ως τώρα εκδοχή είναι το υπερπολυτελές ιστιοφόρο των 56 μέτρων χτυπήθηκε από υδροστρόβιλο (σίφωνα). Πρόκειται για μια στροβιλιζόμενη στήλη αέρα και νερού πάνω στη θάλασσα.

Οι υδροστρόβιλοι, που αναπτύσσονται προς τα κάτω σε μια καταιγίδα, μπορούν είτε να σχηματιστούν πάνω από το νερό είτε να μετακινηθούν από ξηρά σε νερό και να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με έναν ανεμοστρόβιλο ξηράς.

Σίφωνες μπορούν να σχηματιστούν και με καλό καιρό κάτω από πυκνά και αναπτυσσόμενα σύννεφα.

Το κύμα που χτύπησε το γιοτ του Lynch φαίνεται να ήταν ένας υδροστρόβιλος, που προκλήθηκε από μια από τις πολλές καταιγίδες που σάρωσαν την Ιταλία τις τελευταίες ημέρες, με πλημμύρες και κατολισθήσεις να προκαλούν σοβαρές ζημιές στα βόρεια της χώρας μετά από εβδομάδες καύσωνα.

Η ενέργεια από τους ανέμους σε ένα σίφωνα μπορεί να προκαλέσει ζημιά και τραυματισμό, αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος περιλαμβάνει ένα λεγόμενο knock-down, το οποίο μπορεί να σπάσει το κατάρτι ενός σκάφους. Το γιοτ του Μάικλ Λιντς ήταν εξοπλισμένο με ιστό 75 μέτρων, το δεύτερο ψηλότερο στον κόσμο.

Ενώ τα γιοτ είναι γενικά πιο δύσκολο να ανατραπούν από άλλα σκάφη, μπορεί να συμβεί όταν το σκάφος χτυπηθεί από άνεμο ή κύματα με αρκετή δύναμη για να σπρώξουν το κατάρτι παράλληλα με το νερό. Η πιο επικίνδυνη κατάσταση είναι όταν το κατάρτι βυθιστεί κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Palermo, naufragio imbarcazione: le ricerche dei vigili del fuoco

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στη Σικελία: Και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International ανάμεσα στους αγνοούμενους

Συνάντηση Μπλίνκεν με Σίσι για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα – «Να είναι αρχή αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους»

Γάζα: Ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο που λειτουργούσε ως καταφύγιο αμάχων – Πάνω από 10 νεκροί

Ετικέτες