Νασράλα – Χεζμπολάχ: «Η επίθεση του Ισραήλ ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά του Λιβάνου»

Νασράλα – Χεζμπολάχ: «Η επίθεση του Ισραήλ ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά του Λιβάνου»

Στη σημερινή του ομιλία ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα χαρακτήρισε την ισραηλινή επίθεση μέσω βομβητών ως «τρομοκρατική πράξη» και «σφαγή», τονίζοντας ότι ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου κατά του λαού του Λιβάνου και της κυριαρχίας της χώρας»

«Το μεγάλο πλήγμα των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ παραβίασε “κόκκινες γραμμές” με τις επιθέσεις αυτές», τόνισε ο Νασράλα.

Ο Νασράλα ανέφερε πως κάποιες από τις ζωές που χάθηκαν δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στους επίσημους αριθμούς των θυμάτων, ενώ τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκόπευαν να προκαλέσουν μαζικές δολοφονίες. «Το Ισραήλ προσπάθησε να σκοτώσει 4.000 ανθρώπους ταυτόχρονα», δήλωσε ο Νασράλα. «Αυτό είναι καθαρή τρομοκρατία. Θα τις αποκαλούμε «Σφαγή της Τρίτης» και «Σφαγή της Τετάρτης».

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγη ώρα πριν από την ομιλία του ηγέτη της οργάνωσης, ενώ πρόσθεσε ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου «ενέκρινε τα σχέδια για το βόρειο πεδίο».

Σύμφωνα με το Associated Press το Ισραήλ ανακοίνωσε πως δύο στρατιώτες του σκοτώθηκαν κατά τις τελευταίες επιθέσεις της Χεζμπολάχ στα σύνορα με το Λίβανο.

Την ώρα της προβολής της ομιλίας του Νασράλα, μαχητικά αεροσκάφη ακούγονταν να πετούν πάνω από την Βηρυτό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του Reuters.

«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα»

Το Ισραήλ θα συνεχίσει τη στρατιωτική του δράση κατά της Χεζμπολάχ, παρόλο που η νέα φάση μαχών περιλαμβάνει σημαντικούς κινδύνους, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ.

“Στη νέα φάση του πολέμου υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες αλλά και σημαντικοί κίνδυνοι. Η Χεζμπολάχ νιώθει ότι είναι υπό διωγμό και η ακολουθία στρατιωτικών ενεργειών θα συνεχιστεί”, ανακοίνωσε ο Γκάλαντ.

“Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων των βόρειων κοινοτήτων του Ισραήλ στα σπίτια τους. Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα”, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

Η Χαμάς απορρίπτει πρόταση του Ισραήλ να σταματήσει υπό όρους τον πόλεμο στη Γάζα

Το Ισραήλ προσφέρεται να τερματίσει τον πόλεμο, να αφήσει τον Σινουάρ να φύγει αν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι αμέσως και να αφοπλισθεί η Γάζα.

Η πρόταση, που συζητήθηκε πρόσφατα στην Ουάσιγκτον, προβλέπει επίσης νέο καθεστώς για τη Λωρίδα της Γάζας. Οι συγγενείς των ομήρων χαιρέτισαν το σχέδιο, αλλά αξιωματούχος της Χαμάς το απορρίπτει γρήγορα ως «γελοίο».

Όπως αναφέρεται, το Ισραήλ έθεσε στο τραπέζι μια πρόταση που θα τερμάτιζε τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας και θα έδινε στον επικεφαλής της Χαμάς ασφαλή διέξοδο από τον θύλακα με αντάλλαγμα την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, την αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας και την εγκαθίδρυση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής εξουσίας εκεί, μετέδωσε την Πέμπτη το Kan news.

 

Ισραηλινός αξιωματούχος επιβεβαίωσε το περίγραμμα του δημοσιεύματος στους Times of Israel και δήλωσε ότι ο Γκαλ Χιρς, ο κυβερνητικός υπεύθυνος για τους ομήρους, παρουσίασε το σχέδιο σε Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι αναμένεται να το διαβιβάσουν σε απροσδιόριστους Άραβες αξιωματούχους.

Ο Χιρς είπε στις οικογένειες των ομήρων ότι η πρόταση είχε παρουσιαστεί την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους από τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε ο Καν.

Οι ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΠΑ ζητούν “αποκλιμάκωση” στη Μέση Ανατολή

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και των ΗΠΑ κάλεσαν σήμερα από το Παρίσι όλες τις πλευρές να προχωρήσουν σε «αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή», δηλώνοντας «πολύ ανήσυχοι» για τις επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Στεφάν Σεζουρνέ είπε ότι Παρίσι και Ουάσινγκτον συντονίζουν τις ενέργειές τους για να περάσουν «μηνύματα αποκλιμάκωσης». «Δεν θέλουμε να δούμε καμία κλιμάκωση από καμία πλευρά, που θα καθιστούσε την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας παραμένει εφικτή και αναγκαί

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Πώς στήθηκαν οι επιθέσεις μέσω παγιδευμένων συσκευών – Η «Μονάδα 8200» της Mossad και οι εταιρείες «φαντάσματα»

Διασυνοριακή απάτη-μαμούθ: Οι 62 εμπλεκόμενοι, η μέθοδος… carousel, και η ζημιά των 30 εκατ. ευρώ για το δημόσιο

Λίβανος: 20 νεκροί και πάνω από 450 τραυματίες στο νέο κύμα εκρήξεων – Το Ισραήλ μετακινεί στρατό στον βορρά

Reuters: Η Mossad και η «Μονάδα 8200» πίσω από την επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο και τη Συρία, σύμφωνα με πηγές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter