Νασίμ Αγκντάμ: Αυτή είναι η γυναίκα που αιματοκύλισε τα γραφεία του You Tube (Video & Photos)

Νασίμ Αγκντάμ: Αυτή είναι η γυναίκα που αιματοκύλισε τα γραφεία του You Tube (Video & Photos)

Η Νασίμ Αγκντάμ, ιρανικής καταγωγής, 38 ετών, αναγνωρίστηκε ως η γυναίκα που αιματοκύλησε τα γραφεία του Youtube στην Καλιφόρνια τραυματίζοντας τρεις υπαλλήλους πριν αυτοκτονήσει. 

Ηταν οπλισμένη με ένα περίστροφο των 9 mm και πυροβόλησε έναν άνδρα και δύο γυναίκες πριν στρέψει το όπλο στο εαυτό της.

Ο 36χρονος άνδρας, ο σύντροφός της, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αιτία της επίθεσης ήταν μία διένεξή του ζευγαριού.

Ενας υπάλληλος της YouTube δήλωσε ότι προηγουμένως είχε ακούσει καυγά σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου και έναν άνδρα να φωνάζει: «Θέλεις να με πυροβολήσεις;».

Το κανάλι της Νασίμ Αγντάμ στο YouTube, το Nasime Wonder 1, το οποίο διαγράφτηκε μετά την επίθεση, έχει περισσότερους από 5.000 συνδρομητές και τα βίντεό της είχαν ένα εκατομμύριο θεάσεις.

Τον Ιανουάριο 2017, η Αγντάμ ανέβασε βίντεο στο οποίο κατηγορούσε την YouTube για «εφαρμογή διακρίσεων και φιλτράρισμα» του περιεχομένου του καναλιού της.

Στην ιστοσελίδα της ανέβαζε βίντεο δημοφιλών YouTubers που διαμαρτύρονταν για μείωση εσόδων από τα δικά τους βίντεο.

Οι αναρτήσεις της Νασίμ Αγντάμ στην αγγλική γλώσσα και στα φαρσί αφορούσαν θέματα περσικού πολιτισμού και υγιεινής διατροφής.

Η ίδια παρουσιαζόταν ως «Περσίδα Αζέρα vegan bodybuilder».

Ηταν δραστήρια ακτιβίστρια κατά της κακοποίησης των ζώων και ανέβαζε συχνά εικόνες από κακοποίηση ζώων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τη στιγμή που η αστυνομία εισβάλλει στο κτίριο αμέσως μετά τους πυροβολισμούς:

«Έχουμε τέσσερα θύματα. Διακομίστηκαν όλα σε νοσοκομείο, με τραύματα που προκλήθηκαν από ένα πυροβόλο όπλο. Έχουμε ένα άτομο που απεβίωσε από τραύματα που προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του. Και, αυτή τη στιγμή, θεωρούμε πως πρόκειται για το άτομο που άνοιξε πυρ», είπε ο Εντ Μπαρμπερίνι, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Σαν Μπρούνο, όπου εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα.

Σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γυναίκα εισέβαλε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος κι άρχισε να πυροβολεί. Φαινόταν να έχει στόχο «έναν άνθρωπο συγκεκριμένα».

Ελάχιστες από τις επιθέσεις με τη χρήση όπλων στις ΗΠΑ διαπράττονται από γυναίκες.

Η αστυνομία άρχισε να ενημερώνεται για τις πρώτες κλήσεις στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 στις 12:46 τοπική ώρα (22:46 ώρα Ελλάδας).

Το ένα από τα τρία θύματα, ένας άνδρας 36 ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπάλληλοι του YouTube αφηγήθηκαν ότι επικράτησε πανικός, καθώς σχεδόν οι πάντες άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Ένας υπάλληλος είπε ότι είδε αίματα στο δάπεδο.

Πέραν του 36χρονου που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τα άλλα δύο θύματα είναι δύο γυναίκες, μια 32χρονη σε σοβαρή κατάσταση και μια 27χρονη που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της. Οι αρχές δεν έχουν δώσει τα στοιχεία των θυμάτων στη δημοσιότητα.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα που εικονίζουν υπαλλήλους του YouTube καθώς βγαίνουν από το κτίριο με τα χέρια υψωμένα.

Η Google ανέφερε ότι συντονίζει τις ενέργειές της με τις αρχές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι ενημερώθηκε για το συμβάν.

Τον περασμένο μήνα, ο ιστότοπος YouTube ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει να αναρτάται περιεχόμενο που προωθεί τις πωλήσεις όπλων και αξεσουάρ τους, αλλά και στους εγγεγραμμένους χρήστες του να μοιράζονται βίντεο που διδάσκουν πώς μπορεί κανείς να φτιάξει όπλα.

Το ζήτημα της οπλοκατοχής συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, ειδικά μετά τη σφαγή που διαπράχθηκε σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, τη 14η Φεβρουαρίου, όταν 17 μαθητές και εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός εφήβου. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι πήραν μέρος την 24η Μαρτίου στην «Πορεία για τις ζωές μας» στη χώρα, για να απαιτήσουν αυστηρότερο έλεγχο των όπλων. Οι διαδηλώσεις που έχουν γίνει μετά το μακελειό του Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ για το ζήτημα χαρακτηρίστηκαν οι μεγαλύτερες των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Documento Newsletter