Να σώσει ψήφους…

Τρέχει πάλι και δεν φτάνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης να σώσει τις… ψήφους του, αφού κατάφερε ακόμη και οι άνθρωποι της εκλογικής του περιφέρειας στο Ηράκλειο να τον έχουν πλέον στο στόχαστρο μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα ανόδου στη Σούπερ Λίγκα 1 Ιωνικός – Εργοτέλης.

Εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι κατήγγειλαν σημεία και τέρατα σε βάρος τους και σε βάρος των διαιτητών από «μπράβους» που ήταν παρόντες σε εξέδρα και αγωνιστικό χώρο.

Απέναντι σε όλα αυτά ο υφυπουργός, που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια κόπτεται ότι μάχεται την οπαδική βία αλλά στο ίδιο διάστημα οι χούλιγκαν και οι μπράβοι διαφεντεύουν γήπεδα και δρόμους και ουδόλως δίνουν σημασία στις φανφάρες του, έσπευσε να σώσει τον εαυτό του. Βλέπετε, το χτύπημα είναι διπλό: και απέτυχαν τα όποια υποτυπώδη μέτρα εξήγγειλε για πολλοστή φορά προ ημερών και τον «άδειασε» η εκλογική του περιφέρεια. Κι αυτό είναι το πιο μεγάλο χτύπημα για τον υφυπουργό.

Εξέδωσε λοιπόν μια ανακοίνωση στην οποία επιχειρεί να μεταθέσει αλλού τις ευθύνες (αγαπημένη του πρακτική άλλωστε…), καθώς υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για αυξημένα μέτρα στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ότι ζήτησε εισήγηση από την ανύπαρκτη ΔΕΑΒ για περαιτέρω ενέργειες.

Δηλαδή τι; Θα εισηγηθεί η ΔΕΑΒ να ξαναγίνει το ματς; Για γέλια…

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως εκείνοι που υποτίθεται ότι ενημερώθηκαν για το αίτημά του περί αυστηρών μέτρων στο ματς δεν το έκαναν – και με βάση όσα έγιναν στο γήπεδο φαίνεται πως το αίτημά του πήγε κατευθείαν στα σκουπίδια. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Εργοτέλη Γιώργος Στειακάκης, «ό,τι πιο αποκρουστικό και αηδιαστικό έχω δει τα τελευταία χρόνια ήταν στην έδρα του Ιωνικού, με ευθύνη και της πολιτείας». Αλλά στου κουφού την πόρτα…