Να μας ζήσουν…

Να μας ζήσουν…

«Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» έλεγε στις αρχές του μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης και έκτοτε έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να διαψεύσει τον Ουμπέρτο Εκο αλλά και τον εαυτό του.

Η εβδομάδα που πέρασε είναι αντιπροσωπευτική της προσπάθειας. Η Δευτέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε χωρίς είδηση, γεγονός που ως φαίνεται δεν άρεσε στον πρόεδρο, ο οποίος μία ώρα μετά φρόντισε να «αποζημιώσει» τους δημοσιογράφους ανακοινώνοντας από τα Χανιά έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Την Τρίτη ακολούθησαν πολλαπλές επιτυχίες από το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Μία μόλις ημέρα προτού ανοίξει η Βουλή κλήθηκε η Πόπη Τσαπανίδου από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου Μανώλη Καπνισάκη ώστε να ενημερωθεί για την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας αλλά και την επιθυμία Κασσελάκη για την έδρα του Ηλιόπουλου. Μόνο που η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας είχε ήδη κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας κυριάρχησε η επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ κατά την οποία ως φάνηκε επίσης δεν υπήρχε καμιά προετοιμασία ή στοιχειώδης συνεννόηση. Εξού και το «αντάρτικο» Φάμελλου αλλά και οι καταγγελίες για «αιφνιδιασμούς» κ.λπ. Ο Κασσελάκης ζήτησε μέσω Zoom την αποκαθήλωση Φάμελλου και πρότεινε για πρόεδρο της ΚΟ τον Νίκο Παππά. Ακολούθησε αλαλούμ. Η πρόταση Κασσελάκη πέρασε τελικά με 17 υπέρ, 12 κατά και 4 παρών, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για καθαρό αποτέλεσμα και δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσει ενωτικά. Την επόμενη ημέρα υπέγραψε τη διαγραφή Λινού από την ΚΟ.

Ολα τα παραπάνω έλαβαν χώρα λίγες ώρες μετά την παρότρυνση του προέδρου σε όλες και όλους «να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα ωραία και τα όμορφα μεσολάβησαν τα εξώδικα της Αθηνάς Λινού προς τον Παύλο Πολάκη και της Ολγας Γεροβασίλη προς τον Νίκο Μωραΐτη.

Ενδεικτική της κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα για τον Σωκράτη Φάμελλο. «Βαθιά ευγνωμοσύνη στον πολιτικό που σχεδόν ένα χρόνο τώρα κράτησε το κόμμα μας όρθιο κι αγωνίστηκε με ήθος, μαχητικότητα και δυναμισμό κόντρα σε όλους και σε όλα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει πολλά στον Σωκράτη Φάμελλο. Ευχαριστούμε, Πρόεδρε!» έγραψε η βουλεύτρια επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Το προηγούμενο βράδυ είχε ψηφίσει την αποκαθήλωσή του.

Να μας ζήσουν…

Διαβάστε επίσης:

Το house of cards του ΣΥΡΙΖΑ: Ο αποφασισμένος Πολάκης και οι κινήσεις Κασσελάκη – Συνεδριάζουν σήμερα οι «87»

Ο Πολάκης επιβεβαιώνει Documento – Διπλή επίθεση σε Κασσελάκη, Τσίπρα

Τα φαντάσματα των προέδρων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter