Να φύγουν όσο υπάρχει καιρός

Να φύγουν όσο υπάρχει καιρός

Το πλαίσιο της κυβερνητικής ανεπάρκειας το έδωσε χθες με λίγα λόγια ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς

Όπως τόνισε ο κ. Καββαθάς «σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα αποθέματα της χώρας σε βασικά καταναλωτικά αγαθά έχουν εξαντληθεί μετά από 39 μέρες πολέμου. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει τεχνητή έλλειψη και οδηγεί σε ένα ράλι τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως το ηλιέλαιο. Έχουμε εκτόξευση υπερδιπλασιασμού της τιμής, το ίδιο ισχύει στα σιτηρά. Και το παιχνίδι που γίνεται από τους παρόχους ενέργειας».

Απλά λόγια και σταράτα που οδηγούν σε απλά πολιτικά συμπεράσματα. Εάν υπήρχε μια κανονική κυβέρνηση θα υπήρχαν έλεγχοι και εάν υπήρχαν έλεγχοι αυτά δεν γίνονταν. Αλλά δυστυχώς για όσους διαβιούν στην Ελλάδα δεν έχουμε ελέγχους γιατί δεν έχουμε κανονική κυβέρνηση.

Το πρόβλημα ξεκινά από το ράλι της ακρίβειας στην ενέργεια του οποίου το οδυνηρό για τα νοικοκυριά αποτύπωμα υπάρχει πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μη θέλοντας όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αναλάβει τις ευθύνες και να επιβάλει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος ή/και φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας έβαλε όλο τον επικοινωνιακό της μηχανισμό και τα πετσωμένη ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι «για όλα φταίει ο πόλεμος» ακόμα και αν η ακρίβεια υπήρχε πριν ξεσπάσουν οι μάχες.

Στο πλαίσιο αυτού του αφηγήματος οι συνεχείς αυξήσεις τιμών σε όλα τα βασικά είδη επιχειρείται να θεωρηθούν επίσης «φυσικές» ώστε να μην τις χρεωθεί η οπαδός της… «ελευθερίας της αγοράς» κυβέρνηση Μητσοτάκη που ταυτίζει πλέον την ύπαρξή της με την αισχροκέρδεια, την ασυδοσία και την προστασία κάθε είδους συμφερόντων.

Γιατί όπως επισήμανε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ «το ζήτημα είναι εάν γίνονται στην πραγματικότητα έλεγχοι και εάν επιβάλλονται κυρώσεις». Και επειδή, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, δεν γίνονται έλεγχοι και δεν επιβάλλονται κυρώσεις, καταλήγουμε σε ένα και μόνο συμπέρασμα: Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι μαυραγορίτες της νέας εποχής κάνουν πάρτι και δεν γίνεται να υπάρξουν λύσεις.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter